Yandex Metrica

Sitede Ara

Tren üstünde ganimet Bradley! O araçtan PKK ve Yunan ordusunda da var

Ukrayna cephesinde ele geçirilen Batılı silah ve sistemleri Moskova yakınlarında sergileyen Rus ordusunun son ganimeti Amerikan zırhlı muharebe aracı Bradley oldu. Trene yüklenerek başkente götürülen araç Ruslara moral oldu. 

Dünya

19.04.2024, 10:36

Rus ordusu, Ukrayna topraklarında ele geçirdiği Amerikan zırhlı muharebe aracı (IFV-ZMA) Bradley'i Moskova'da sergilemeye hazırlanıyor. M2A2-ODS-SA tipi aracın başkente nakli sırasında trendeki durumunu gösteren fotoğraflar Rus Silahlı Kuvvetlerine yakın sosyal medya hesaplarında yayınlandı. 

Tren vagonu çevresine toplanmış Rusların Bradley'i dikkatle incelediklerini gösteren görüntülerin ne zaman ve nerede çekildiği belli değil. Ancak ganimet Bradley'nin sergilenmek üzere Moskova'ya ulaştırıldığı belirtiliyor. 

Bradley ZMA

Sahada tahrip edilen Amerikan zırhlıları, propaganda amacıyla kullanılmak üzere mayın tarlalarının arasında zorlu bir çabayla kurtarılıp Moskova'ya getiriliyor.

Açık kaynak verilerine dayanarak bazı tahminlerde bulunan savunma sitesi Oryx, Amerikan ordusunun Ukrayna'ya toplamda 186 det Bradley zırhlı muharebe aracı ve 4 adet de M7 tipi Bradley ateş destek aracı teslim ettiğini belirtiyor. Görsel verilerden yola çıkılarak hazırlanmış raporlara göre bu Bradley zırhlılarından 68 tanesi cephe hatlarında imha edildi ya da ağır hasar gördü. 

Amerikan sistemlerini savaşta hasar görmüş halde sergilemekten büyük keyif duyan Rus makamlarının, Bradley aracına ek olarak yakında Abrams tanklarını da sergilemesine kesin gözüyle bakılıyor. ABD'nin Abrams tanklarından ikisinin Rus ordusunca vuralarak tahrip edildiği ortaya çıkmıştı. Bunlardan birine ait görüntüler yayınlandı. 

Bradley ZMA

Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Haberi Görüntüle

O ARAÇLAR PKK/YPG VE YUNAN ORDUSUNDA DA VAR

Ukrayna topraklarında ele geçirilmiş Batılı sistem ve araçlar, Moskova dışındaki Kubinka'da bulunan Vatansever Park'ta sergileniyor. Burada her yıl aynı zamanda Ordu Uluslararası Askerî-Teknik Forumu düzenlenerek 'ganimetlerin' detaylı reklamı yapılıyor. 

Sözkonusu parkta 2022 Temmuz'unda Amerikan yapımı Humwee tipi zırhlı araç, UMS-1000 sınıfı sınır devriye botu, Ukrayna yapımı zırhlı personel taşıyıcılar, Amerikan 155 mm'lik obüs ve Türk Bayraktar TB2 SİHA sergilenmişti.

Bu araçlar üzerinde aynı zamanda farklı testler icra edilerek zayıf noktalarının belirlenmesi sağlanıyor. Cephe hattında ele geçirildikten sonra Moskova trenine yüklenen Bradley ZMA'sının gövdesinde birtakım kurşun delikleri ve yanına iliştirilmiş notlar dikkat çekti. 

Bradley zırhında açılmış kurşun delikleri

Bradley tipi zırhlı araçlar son dönemde Ukrayna ordusu ile birlikte Yunan silahlı kuvvetleri ve terör örgütü PKK/YPG'ye gönderildi. Amerikan ordusunun PKK/YPG'ye 300'den fazla Bradley yolladığı biliniyor. Atina'ya sevkiyatı süren Bradley paketinin ise 250 araçtan oluştuğu sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

1

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading