Yandex Metrica
SON DAKİKA

Trump hapis yatacak mı? Trump'ın ABD Başkan adaylığı düşer mi?

Trump hapis yatacak mı? Trump'ın ABD Başkan adaylığı düşer mi?

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den yeniden aday olan ve seçimlerdeki şansı oldukça yüksek olan Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında karar açıklandı. Trump suçlu bulundu. ABD Başkanı Trump yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan  Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödenmesi yaptığı iddiası ile suçlanıyordu. Görülen davada Trump suçlu bulundu. Peki Trump hapis yatacak mı? Trump'ın ABD Başkan adaylığı düşer mi?

Gündem

31.05.2024, 09:52

ABD Başkanı Trump'a dair iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Trump18 Mart 2023'te yetişkin filmleri oyuncusu  Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" verdiği iddiası ile s uçlanmış ve hakkında soruşturma açılmıştı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik tarihi “sus payı” davasında mahkeme tarihi kararını açıkladı. Trump  34 suçlamanın tamamında jüri tarafından suçlu bulundu. Trump bu karar ile ABD tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıkan eski başkan olarak tarihe geçti. ABD seçimlerine sayılı günler kala mahkemenin kararı sonrası Trump hapis yatacak mı? Trump'ın ABD Başkan adaylığı düşer mi? soruları gündeme geldi.

Emeklilere destek dönemi başladı: Bundan sonra çay 1 TL, kahve 5 TL olacak! Emeklilere destek dönemi başladı: Bundan sonra çay 1 TL, kahve... Haberi Görüntüle

TRUMP HAPİS YATACAK MI?

2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın "sus payı" davası sonuçlandı. Trump suçlu bulundu. Trump karar sonrası "Alınan karar rezilliktir, ben suçsuzum. Gerçek karar 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde ortaya çıkacak. Sonuna kadar devam edeceğiz. Başımız büyük belada olan bir ülkemiz var, bu hileli bir karar, bu hakimin bu yargılamaya bakmasına asla izin verilmemeliydi." dedi. Trump'a verilecek cezanın belli olması için  11 Temmuz 2024 tarihi açıklandı. Trump'a verilecek ceza henüz netleşmedi ancak Trump'ın ceza sonrası hapiste yatmayacağı belirtiliyor. 

26 Haziran İstanbul'da yangın mı çıktı? Yangın söndürüldü mü? 26 Haziran İstanbul'da yangın mı çıktı? Yangın söndürüldü mü? Haberi Görüntüle

TRUMP'IN ABD BAŞKAN ADAYLIĞI DÜŞER Mİ?

Donald Trump'a ne ceza verileceği henüz netleşmedi. Ancak Trump'ın ceza alsa dahi başkan seçilmesine engel bir durum olmayacak. Hukuk uzmanları cezanın kesinleşmesi için tüm yargı yollarının tükenmesinin gerektiği belirtiliyor. Karara itirazlar süreci uzatabilir. Bu kararın ABD Başkan adaylığı için olumsuz bir etkisi olması beklenmediği ifade edildi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading