Trump'dan ABD dolarına savaş açan ülkelere tehdit: "%100 gümrük vergisi getireceğim"

Trump'dan ABD dolarına savaş açan ülkelere tehdit: "%100 gümrük vergisi getireceğim"

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump katıldığı bir programda, dolar hegemonyasına savaş açan ülkeleri tehdit etti. Donald Trump, ABD dolarının dünya rezerv paramı birimi olarak kullanmayı bırakan ülkelere %100 gümrük vergisi getireceğini açıkadı.

Dünya

16.10.2024, 11:50

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, seçim çalışmalarını sürdüyor. Bu kapsamda Trump, bir televizyon programına katıldı. Ekonomik faliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Trump, büyümeden yana olan şirketleri ülkeye geri getirceğini dile getirdi. Öte yandan Trump, bu şirketlerin ABD'ye üretim yapması dahilinde vergilerinin düşürüleceğini aktardı. 

ABD dolarına dair açıklamalara yer veren Trump, önemli konulara değindi. Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD dolarını kullanmak istemeyen ve bu hegomanyaya zincir vuran ülkeri tehdit etti. Donald Trump, "ABD Doları'nı dünya rezerv para birimi olarak kullanmayı bırakan ülkelere %100 gümrük vergisi getireceğim" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan akılalmaz açıklama: Almanya'dan akılalmaz açıklama: "Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz" Haberi Görüntüle

"SİZİN BÖYLE KONUŞABİLECEK BAŞKA İNSANLARINIZ YOK"

Donald Trump, "Eğer ülke bana , 'Efendim, sizi çok seviyoruz ama artık rezerv para biriminde kalmayacağız, doları kullanmayacağız' derse, ben de şöyle derim: ' sorun değil. Ancak ABD'ye sattığınız herşeyde %100 gümrük vergisi ödeyeceksiniz. Ürününüzü seviyoruz ve umarım ABD'de çok satarsınız, ama %100 gümrük vergisi ödeyeceksiniz.' Sonra bana şöyle diyeceklerdir: 'efendim, rezerv para biriminde kalmak için bir onur olacaktır.' Bu satranç bile değil, sadece dama. Ama dinleyin, sizin böyle konuşabilecek başka insanlarınız yok. Bu şekilde konuşabilecek başka insanlara sahip değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Trump, Elon Musk'a ne vaat etti? İşte ABD seçimlerinin kilit ismi Trump, Elon Musk'a ne vaat etti? İşte ABD seçimlerinin kilit... Haberi Görüntüle

"HADİ YAZI TURA ATALIM"

Fed başkanının göreviyle alay eder bir açıklamada bulunan Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı görevden alıp almayacağının sorusuna yanıt verdi. Trump, Bence hükümetteki en iyi iş. Ayda bir ofise geliyorsun ve 'Hadi yazı tura atalım.' diyorsun ve herkes senden Tanrı'ymışsın gibi bahsediyor" ifadelerini kullandı.

ABD başkanının Fed'in kararlarında söz hakkının olması gerektiğini tekrarlayan Trump, "Bence çok iyi ve sağduyulu bir başkansanız, en azından onunla konuşabilmelisiniz" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading