Yandex Metrica

Trump'ın NATO'ya dair sözlerine ABD Genelkurmay Başkanı Brown'dan cevap: 'Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var'

Trump'ın NATO'ya dair sözlerine ABD Genelkurmay Başkanı Brown'dan cevap: 'Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var'

ABD Genelkurmay Başkanı Prgeneral Charles Q. Brown, NATO üyelerinin güçlü bir ittifak oluşturduğunu belirterek "Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var. ABD'nin güvenilirliği her bir müttefikimiz açısından tehlikede ve ABD liderliğine hala ihtiyaç duyuluyor, isteniyor ve izleniyor." şeklinde konuştu.

Dünya

28.02.2024, 12:04

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın NATO'ya dair sözleri tartışılmaya devam ediyor. Trump, South Carolina eyaletinde yaptığı konuşmada, başkan olduğu dönemde NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğunu belirtmiş, buna başta Başkan Joe Biden olmak üzere NATO üyesi Avrupalı siyasiler tepki göstermişti.

USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile boğazı geçti! Savaş çanları bangır bangır çalıyor USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile... Haberi Görüntüle

"BU İTTİFAKI SÜRDÜRME SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Trump'ın bu sözleriyle yenidne ivme kazanan NATO tartışmalarına  ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown da katıldı. NBC'ye açıklamalarda bulunan Brown, NATO üyelerinin güçlü bir ittifak oluşturduğunu kaydederek "Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var. ABD'nin güvenilirliği her bir müttefikimiz açısından tehlikede ve ABD liderliğine hala ihtiyaç duyuluyor, isteniyor ve izleniyor." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading