Yandex Metrica

Sitede Ara

TÜBİTAK'tan İMECE açıklaması! Uzay yolculuğu bir kez daha ertelendi!

TÜBİTAK'tan İMECE açıklaması! Uzay yolculuğu bir kez daha ertelendi!

TÜBİTAK, SpaceX firması tarafından Falcon 9 roketi ile uzaya fırlatılması beklenen yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğunun bir kez daha ertelendiğini duyurdu.

Güvenlik

26.01.2024, 11:20

Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğunun tekrardan ertelendiği açıklandı. SpaceX firması fırlatma operasyonunun olumsuz koşullar nedeniyle bir kez daha ertelendiğini Türkiye'ye bildirdi.

RESMİ OLARAK TÜRKİYE'YE BİLDİRİLDİ

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada, İMECE uydusunu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firmasının, fırlatmayı yarın yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirdiği kaydedildi.

Açıklamada, şimdilik 14 Nisan Cuma günü saat 09.48'e ertelenen fırlatmanın, kesin tarih ve saatinin daha sonra bildirileceği aktarıldı.

FIRLATMA DAHA ÖNCE DE ERTELENMİŞTİ

Öte yandan SpaceX'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da ek sürenin ekiplerin fırlatma öncesi kontrolleri tamamlaması ve hava koşullarının iyileşmesine imkan tanıyacağı ifade edildi.

Daha önce, bu sabah gerçekleşmesi planlanan fırlatmanın bir gün ertelendiği açıklanmıştı. SpaceX'in açıklamasında da hava koşullarının takip edildiği belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading