Yandex Metrica

Türk düşmanı Menendez'in senatörlüğü tarih oldu: Yolsuzluktan suçlu bulunan senatörün istifası yürürlüğe girdi

Türk düşmanı Menendez'in senatörlüğü tarih oldu: Yolsuzluktan suçlu bulunan senatörün istifası yürürlüğe girdi

Yolsuzluktan suçlu bulunan Türk düşmanı ABD'li Senatör Bob Menendez'in istifası yürürlüğe girdi. Menendez, ABD Senatosu'nda 18 yıl, 7 ay, 4 gün geçirerek en uzun süre görev yapan dördüncü senatör oldu.

Dünya

21.08.2024, 08:35

Hakkındaki yolsuzluk iddialarından dolayı yargılanan ve jüri tarafından suçlu bulunan Türk ve Türkiye düşmanlığıyla ünlenen Demokrat Senatör Bob Menendez'in istifası yürürlüğe girdi. Menendez, kendi partisinden de uzun süre istifa baskısı görmüş, buna çok önemli bir süre direnmiş ancak sonunda pes etmişti. Washington Post gazetesi, senatörün 20 Ağustos'ta istifa edeceğini duyurmuştu. Menendez de 16 Ağustos'ta Senato'daki koltuğunu bağımsız olarak temsil etmekten vazgeçtiğini açıklamıştı. O süre bugün doldu ve Menendez'in istifası yürürlüğe girdi. Bu arada New Jersey Valisi Phil Murphy, Demokrat Senatörden boşalan koltuk için Personel Daire Başkanı George Helmy'yi atayacağını duyurdu.

Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye basıldı Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye... Haberi Görüntüle

YOLSUZLUK VE RÜŞVET SUÇLARI SONUNU GETİRDİ

New Jersey Senatörü Bob Menendez, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle yargılanmış ve 16 Temmuz'da New York'taki mahkeme jürisi tarafından suçlu bulunmuştu. Jüri, Menendez'in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar vermişti. Menendez'in suçlu bulunduğu her madde için 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Bu arada Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) Baf Belediyesi, ülkesinde yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanarak jüri tarafından suçlu bulunan ABD'li Senatör Bob Menendez'e iki yıl önce verdiği "fahri vatandaş" ünvanı ile kentin altın anahtarının verilmesine dair kararı iptal etti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading