Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her yerde

Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her yerde

Suların iyice ısındığı Basra Körfezi'nde görev yapacak devriye gemileri Marmaris'teki Aksaz Üssü'nden seyre çıktı. DEARSAN Tersanesi'nde inşa edilen Tuzla sınıfı gemiler TCG KUŞADASI ile TCG KUMKALE, Katar'da konuşlanacak.

Savunma

27.07.2024, 01:00

Türk donanması, Katar'ın deniz güvenliğine katkı vermek üzere iki savaş gemisini seferber etti. DEARSAN Tersanesi'nde tasarlanıp inşa edilen Tuzla sınıfı karakol gemileri TCG KUŞADASI ile TCG KUMKALE, düzenlenen törenle Doha'ya doğru seyre çıktı. 

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'nde Katar'a konuşlanacak gemilerin demir alması vesilesiyle bir tören düzenlendi. Buradaki konuşmasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri'nin köklü tarihiyle dünyanın önde gelen deniz güçlerinden biri olduğunu vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu (ortada)

Karadeniz'de mayına karşı tedbirler görev grubu komutasını deruhte ettiklerini anlatan Tatlıoğlu, Akdeniz'de NATO'nun mayın harbi görev grubu ve NATO'nun su üstü görev grubunda gemilerinin bulunduğunu kaydetti.

Akdeniz'de Libya önlerinde 2 fırkateynin bulunduğunu belirten Tatlıoğlu, "Doğu Akdeniz'de Lübnan önlerindeki harekâta destek vermekteyiz. Dün itibarıyle Hint Okyanusu'nda Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele deniz görev grubunun komutasını aldık. Bugün de dost ve kardeş Katar Deniz Kuvvetlerine deniz güvenliğine katkı sağlamak maksadıyla 2 Tuzla sınıfı yerli ve milli gemimizi göndermek için bulunuyoruz" diye konuştu.

TCG KUŞADASI ile TCG KUMKALE'nin yerli ve millî imkanlarla inşa edildiğini vurgulayan Tatlıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri'nin yerli ve millî imkanlarla inşa ettiği gemileriyle, silah sistemleriyle her geçen gün gücüne güç kattığını dile getirdi.

Türk düşmanı Almanlara hareket çekme vakti: Millî torpido ve RAM füzesi zaten hazır, o silahları almayın! Türk düşmanı Almanlara hareket çekme vakti: Millî torpido ve RAM... Haberi Görüntüle

TUZLA SINIFI DEVRİYE GEMİSİ: HIZLI VE ÇEVİK

Türk savaş gemileri Katar'daki Umm el-Hol Deniz Üssü'nde konuşlanacak. İki gemi, ABD ve İsrail'in İran'a saldırı hazırlığı nedeniyle suların iyice ısındığı Basra Körfezi'nde görev alacak.

Törende konuşan TCG KUŞADASI Gemisi Komutanı Üsteğmen Fatih Efe, Türkiye ile Katar arasındaki güçlü bağlara vurgu yaparak iki geminin bölgede barış ve güvenliğin teminatı olacağını söyledi.

Tuzla sınıfı karakol gemileri TCG Kuşadası ve TCG Kumkale

DEARSAN Tersanesi tarafından 2011-2015 yılları arasında üretilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilen devriye gemileri, 57 metre uzunluğa ve yaklaşık 9 metre genişliğe sahip.

400 ton deplasman ağırlığındaki gemiler saatte yaklaşık 50 kilometre süratle yol alıyor. Tuzla sınıfı gemiler, 2 bin kilometre menzil boyunca yakıt ikmaline gerek duymuyor. Türk donanmasında bu sınıfta 16 adet gemi/bot bulunuyor. 

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading