Türkiye bu iki füzeyle Tel Aviv'i vurabilir! Yunan medyasından çarpıcı analiz: Tehlike büyüyor!

Türkiye bu iki füzeyle Tel Aviv'i vurabilir! Yunan medyasından çarpıcı analiz: Tehlike büyüyor!

Türkiye - İsrail gerilimi dünyanın gündemini süslemeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan merkezli Pentapostagma gazetesi, Türkiye'nin yeni füzeleri olan Bozdoğan ve Gökdoğan ile ilgili çarpıcı bir analize imza attı.

Dünya

02.08.2024, 14:27

Savunma sanayi adımlarını sıklaştıran Türkiye tam bağımsızlık yolunda bir engeli daha geride bıraktı. Yerli ve milli imkanlarla üretilen BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN havadan-havaya füzeleri Türk Hava Kuvvetleri envantere girdi.

Türkiye'nin attığı her adımı yakın markaja alan Yunanistan, şimdi de BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN analizi yayımladı.

Silah görünümlü bomba atar dron: Tek seferde 5 bomba atabiliyor! Silah görünümlü bomba atar dron: Tek seferde 5 bomba atabiliyor! Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İ VURACAK FÜZELER"

 “Bunlar, Türk F-16 savaş uçaklarını tarafından ülkemize veya İsrail ve Kıbrıs’a (Güney) yönelik olası operasyonlarda kullanılacak silahlardır" diyerek habere başlayan Yunan medyası, "Türkiye’de yerli olarak geliştirilen ve üretilen bir silahla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Habere devam eden Yunan medyası, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde yeni GÖKDOĞAN tipi havadan-havaya füzesinin Türk Hava Kuvvetleri’nin cephaneliğine kazandırıldığını açıklamıştı. Türk Bakan, 'KAAN uçağı gibi beşinci nesil bir savaş uçağının ana bilgisayarının ana işlem birimini (işlemcisini) geliştirme yeteneğine sahip çok az ülkeden biri haline geldik' demişti." denildi.

BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN füzelerinin ise daha önce bizzat Mehmet’in (Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır) açıkladığı savunma programı olan GÖKTUĞ programının ürünü olduğunu belirtelim diyen Yunan medyası, "Türk Hava Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamaya yönelik söz konusu iki silahın geliştirme ve üretimini Tübitak Sage şirketi üstlendi." dedi.

Gökyüzünde gördüklerine inanamadılar! Güneş tutulması ateş çemberine dönüştü Gökyüzünde gördüklerine inanamadılar! Güneş tutulması ateş çemberine dönüştü Haberi Görüntüle

"F-16 SAVAŞ UÇAKLARINDA KULLANILACAK"

Habere devam eden Yunan medyası şu ifadeleri kullandı;

"Özellikle BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN füzeleri, Türk Hava Kuvvetleri’nin cephaneliğinde bulunan Amerikan yapımı AIM-9 Sidewinder ve AIM-120 AMRAAM füzelerinin yerini alması bekleniyor. Türkiye, yüksek maliyetleri nedeniyle bu Amerikan silahlarından vazgeçeceğini söyledi. Bu füzeler bugün hala Ankara’nın F-16 savaş uçakları tarafından kullanılıyor.

Bu yılın Ocak ayında, iki silahın bazı ilk testlerinin tamamlandığı ve yakında ülkenin hava kuvvetleri tarafından kullanılmaya başlanacağı bilgisini almıştık.

Teknik spesifikasyonlara göre Türk BOZDOĞAN füzesi 140 kg ağırlığa, 3,3 metre uzunluğa sahip olup maksimum 25 kilometre mesafedeki hedefleri vurabilmektedir.

Öte yandan GÖKDOĞAN, görüş mesafesinin ötesinde bir füze olarak tasarlandı ve bu nedenle yaklaşık 65 kilometrelik (Türklerin söylediğine göre) en uzun atış menzilini sergiliyor. Görünüşe göre şirket, silahı düşmanın elektronik savaş araçlarına karşı önlemlerle donatarak daha fazla yer ayırmış gibi görünüyor. Ancak hiçbir füze yenilmez değildir.”

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading