Yandex Metrica

Türkiye doğalgaz ve petrol zengini olmaya adım adım ilerliyor: O bölgemizden de oluk oluk petrol fışkırdı!

Türkiye doğalgaz ve petrol zengini olmaya adım adım ilerliyor: O bölgemizden de oluk oluk petrol fışkırdı!

Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefi için adım adım. Türkiye kendi petrol ihtiyacının yüzde 11'ini karşılar seviyeye çıktı. 105 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip Türkiye, Körkandil, Van, Hakkari'nin dışında Sakarya Gaz Sahası'ndan oluk oluk petrol çıkarmaya hazırlanıyor. 

Ekonomi

20.05.2024, 17:36

Gabar ve Cudi'de günlük çıkarılan petrol günlük 42 bin 500 varile çıkmış durumda. 'Enerjide tam bağımsız Türkiye' sloganıyla çıkılan bu yolda, Türkiye gaz ticareti yapan bir ülke haline geldi. Yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye, Romanya'ya gaz ihraç eden ülke konumunda.

2016 yılında 35 bin varil petrol üretimi bulunan Türkiye, 2024 yılında aktif olarak günlük 105 bin varil petrol üretimi yapıyor. Türkiye'nin günlük petrol ihtiyacı 1 milyon varilken, bugün kendi ihtiyacının yüzde 11'ini karşılar hale gelmiş durumda.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve petrol arama çalışmaları hakkında son durumu paylaştı. Bayraktar, nihai hedeflerinin 4 bölgede 100 bin varille en üst düzey üretime geçmek olduğunu dile getirdi. Aktif olarak 42 bin 500 varil petrol üretiminin olduğunu, Haziran ayında ise 50 bin varil üretime çıkılacağının müjdesini verdi.

Sakarya Gaz Sahası

Emekli maaşında kritik hesaplama! Emekli maaşı 10 bin TL altında olanlar dikkat! Kök maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? Emekli maaşında kritik hesaplama! Emekli maaşı 10 bin TL altında... Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DEN PETROL FIŞKIRIYOR!

2020 yılının Ağustos ayında keşfedilen Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz keşfi üretimini artırarak devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası'nı büyütmek istediklerini dile getiren Bakan Bayraktar, 23 Mayıs'ta yeni sondaj kuyusunun çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

Romanya-Türkiye Münhasır ekonomik bölge sınırına yakın, üretim yapılan sahanın kuzey batısında petrol sondaj çalışmaları başlatılacak. Bakan Bayraktar 'Bu bölgeden ümitliyiz' diyerek Haziran ayında bu bölgeden petrol elde edeceklerini açıkladı.

Bakan Bayraktar, Karadeniz Sakarya Gaz Sahası'nda yeni bir petrol sondaj çalışması yapacaklarını duyurdu. Aktif olarak Manisa, Konya, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak'ta TPAO tarafından yürütülen petrol arama ve üretim çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

TPAO, Cudi ve Gabar'da 2024 yılı sonuna kadar 95 kuyu daha açarak, petrol üretiminin günlük 100 bin varile çıkartma hedefine adım adım ilerlerken, Bakan Bayraktar Sakarya Gaz Sahası'nda petrol emareli olduğu düşünülen bölgede sondaj çalışması yapılacağını açıkladı.

Yeraltı kaynaklarını keşfetmek ve sonuna kadar kullanmak isteyen Türkiye Mavi Vatan'da 4 sondaj gemisiyle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Kato Dağı'nı 'Petrol denizi' olarak nitelendirdikleri, günlük 500 bin varil hedef için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Petrol sondajı yapılan bölgelerin çalışma haritası

Tarım ve Orman Bakanı'ndan kirli algıya sert tepki: Tamamını alacağız! Tarım ve Orman Bakanı'ndan kirli algıya sert tepki: Tamamını alacağız! Haberi Görüntüle

9 BÖLGEDE PETROL SONDAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TPAO, Manisa, Konya, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak illerinde petrol sondaj çalışmalarına gece gündüz devam ediyor. Günlük 42 bin 500 varil petrol üretim kapasitesine ulaşan Türkiye, 2024 yılının sonuna kadar üretim kapasitesini 100 bin varille taçlandırmayı planlıyor.

TPAO, Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirdiği etüt ve inceleme çalışmalarının devam ettiğini, Adana'da 10 kuyu daha açmayı planladıklarını belirtti. Bakan Bayraktar tarafından yapılan açıklamada ise Karadeniz Sakarya Gaz Sahası'nda petrol emaresi bulduklarını, 23 Mayıs'ta sondaj çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading