Türkiye, komşudaki yangına kayıtsız kalmadı: İki uçak ve bir helikopter gönderiliyor

Türkiye, komşudaki yangına kayıtsız kalmadı: İki uçak ve bir helikopter gönderiliyor

Türkiye, yangınlarla boğuşan Yunaistan'a iki yagın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderecek. Diplomatik kaynaklara göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin Yunanistan'a yardıma hazır olduğu mesajını Atina yönetimine iletmişti.

Gündem

12.08.2024, 23:07

Yunanistan bir süredir yangınlarla mücadele ediyor. Alevlerin yerleşim yerlerine ulaştığı yangınlar bir türlü kontrol altına alınamıyor. Birçok yerleşim yerinin tahliye edildiği yangının söndürülmesi için Türkiye devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yunanistan'a iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için çalışmalara başlandığını duyurdu. Keçeli, "Atina’yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden komşumuz Yunanistan’a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır."

ifadesini kullandı.

Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı: Hastalar tahliye ediliyor! Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı: Hastalar tahliye ediliyor! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN YARDIM TEKLİFİ

Türkiye, Yunanistan'da bir türlü söndürülemeyen yangın nedeniyle yardım teklifinde bulunmuştu. Diplomatik kaynaklara göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin Yunanistan'a yardıma hazır olduğu mesajını Atina yönetimine iletmişti. Yunan tarafı ise teklifi değerlendireceklerini, gerekmesi halinde Türkiye'den destek isteyeceklerini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

3

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading