Türkiye'de ilk defa! O cihaz Kahramanmaraş Havalimanı'na yerleştirilecek

Türkiye'de ilk defa! O cihaz Kahramanmaraş Havalimanı'na yerleştirilecek

Kahramanmaraş Havalimanı'na kurulumu yapılacak cihazla uçakların havalimanına güvenli ve konforlu bir biçimde iniş yapması sağlanacak. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, ILS adı verilen cihazın hafta başında yerleştirileceğini söyledi.

Ekonomi

05.10.2024, 22:56

Kahramanmaraş Havalimanı'nda gece şartları ve olumsuz havalardan dolayı uçaklar konforlu bir biçimde inemiyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Aletli İniş Sistemi olarak adlandırılan ILS cihazının kurulumu gerçekleştirilecek. Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, havalimanında gece uçuşları ve hava şartları nedeniyle ILS'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. ILS'nin büyük kolaylıklar sağlayacağını belirten Kirişci, cihazın havalimanına ulaştığını ve cihazın monte edileceği yerin de mart ayında hazırlandığını söyledi. Kirişci, "Cihazla ilgili olarak da hazır bir cihazın kullanılması şeklinde değil, havalimanımızın kendi özellikleri, havalimanımızı kuşatan buradaki coğrafi şartlar, bütün kriterler ve veriler dikkate alınarak 'terzi çözümü' adını verdiğimiz, konfeksiyon usulü değil, siparişle yapılan bir cihazdı." dedi.

BOTAŞ duyurdu: Ekim ayı doğal gaz tarifesi belli oldu BOTAŞ duyurdu: Ekim ayı doğal gaz tarifesi belli oldu Haberi Görüntüle

İLK KEZ KAHRAMANMARAŞ'TA KURULACAK

Kirişci, daha önce 5 havalimanı için 6 cihaz sipariş edildiğini, ihaleyi ise Koreli bir firmanın aldığını hatırlarttı. Cihazın ilk kez Kahramanmaraş Havalimanı'nda kurulacağını da belirten Kirişci, cihazın siz, yağmur ve karlı havalarda önemli bir işleve sahip olacağını ifade etti. 

BYD'nin hamlesi Çin devlerini harekete geçirdi: Bir otomotiv firması daha 'Türkiye' dedi! Yatırıma geliyor... BYD'nin hamlesi Çin devlerini harekete geçirdi: Bir otomotiv firması daha... Haberi Görüntüle

HAVALİMANININ TRAFİĞİ DE ARTACAK

Kirişci sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu cihaz, havalimanımıza monte edilip ilgili çalışmalar tamamlandığında, 6 bin metrenin altında tercih edilmeyen havalimanımız bin 450 metreye kadar kullanılabilir hale gelecek. Bu sayede, kötü hava şartlarında ve gece uçuşlarında pistte yaklaşma gerçekleştirilebilecek. Bu imkanı bize sağlayacak olan cihazımız, değerli arkadaşlar, 7 Ekim yani pazartesi günü itibarıyla gelecek olan teknik ekip tarafından kurulucak. Şu an cihaz, onu taşıyan aracın üzerinde ambalajlı halde duruyor. Teknik ekip, ambalajını açarak cihazı teslim almış olacak. İnşallah bu ay içerisinde de cihazın kurulum işlemi tamamlanmış olacak."

Kirişci ayrıca cihazla birlikte Kahramanmaraş Havalimanı'nın hem uçak seferleri hem de uçuş günleri bağlamında trafiğinin artacağını dile getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading