Türkiye’de saatler 1 saat geri alınacak mı? 2024 Kış saati uygulaması başlıyor mu?

Türkiye’de saatler 1 saat geri alınacak mı? 2024 Kış saati uygulaması başlıyor mu?

Sonbahar mevsimine girilen şu günlerde kış aylarının yaklaşmasıyla beraber Türkiye’de saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Gün ışığından daha fazla yararlanmayı sağlayan kış saati uygulaması ile hava daha erken kararıyor. Peki, saatler geri alınacak mı?

Gündem

24.09.2024, 13:43

Kış aylarının başlamasına az bir zaman kala Türkiye’de yeniden saatlerin 1 saat geri alınıp alınmayacağı çalışanlar ve öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Gün ışığından daha fazla yararlanmayı sağlayan kış saatinde hava daha erken saatlerde kararıyor.

Avrupa ülkelerinde kış saati uygulamasına geçilmesine kısa bir süre kala Türkiye’de saatler geri alınıp alınmayacağı konusu öğrencileri ve çalışanları yakından ilgilendiriyor. Ancak gün ışığından daha fazla yararlanabilmek adına Türkiye’de kış saati uygulaması yıllardır kullanılmıyor.

Seçil Erzan'dan olay iddialar: Üzerimde sigara söndürüp yüzüme bardak fırlattılar Seçil Erzan'dan olay iddialar: Üzerimde sigara söndürüp yüzüme bardak fırlattılar Haberi Görüntüle

TÜRKİYE’DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Türkiye’de 2016 yılından bu yana yaz saati uygulaması kullanıldığından 2024 yılında kış saati uygulamasına geçilmeyeceğinden saatler 1 saat geri alınmayacaktır.

Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kimdir? Haberi Görüntüle

KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLAYACAK MI?

Türkiye’de 2016 yılında alınan karar doğrultusunda kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Bu yüzdende saatler geri alınmayacak.

Kış saati için 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda bulunan "30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması" ibaresi yürürlükten tamamen kaldırılmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading