Yandex Metrica

Türkiye'den Bangladeş'teki son gelişmelerle ilgili açıklama: 'Yakından takip ediyoruz'

Türkiye'den Bangladeş'teki son gelişmelerle ilgili açıklama: 'Yakından takip ediyoruz'

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Bangladeş'te yaşanan gelişmelere ilişkin olarak "Kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin, ülkeyi Anayasa'ya uygun biçimde seçime götürmesini ve yapılacak seçimlerin kardeş Bangladeş'in demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Gündem

06.08.2024, 10:02

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Bangladeş'teki son gelişmeler değerlendirildi. Yapılan açıklamada ülkedeki gelişmelerin yakından takip edildiği hatırlatılarak "Kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin, ülkeyi Anayasa'ya uygun biçimde seçime götürmesini ve yapılacak seçimlerin kardeş Bangladeş'in demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni ediyoruz." ifadesi kullanıldı. 

"Bangladeş’teki Son Gelişmeler Hk."  başlığıyla yapılan açıklamada olaylarda meydana gelen can kayıplarının üzüntü verici olduğu belirtildi.

Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı'ya: Bu ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı'ya: Bu ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu Haberi Görüntüle

BANGLADEŞ'TEKİ OLAYLAR

Bangladeş'te 1971 yılındaki Bağımsızlık Savaşı'nda görevli kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması protestolara neden oldu. Son 3 haftada şiddetlenen olaylarda yüzlerce kişi hayatını kaybederken yaklaşık 10 bin kişi gözaltına alındı. Eylemler daha sonra hükümet karşıtı protestolara dönüştü. Sokaklara inen protestocular, hükümetin istifasını istedi. 4 Ağustos'taki gösterilerde yüze yakın kişi hayatını kaybedince hükümet başkent Dakka'da süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti. Fakat bu protestocuları durdurmaya yetöedi ve göstericiler Başbakanlık konutuna baskın yaptı. Başbakan Şehy Hasina'nın konutundan uzaklaştığı ve Hindistan'a kaçtığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading