Yandex Metrica

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan paylaşımına tepki: 'İftira ve yalanlarla ülkesinin suçlarını örtbas etme çabasında'

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan paylaşımına tepki: 'İftira ve yalanlarla ülkesinin suçlarını örtbas etme çabasında'

Sosyal medya hesabından sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan küstah paylaşımlarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Katz, bunlara bir yenisini daha ekledi. Dışişleri Bakanlığı, Katz'ın bu son paylaşımına da daha öncekilerde olduğu gibi sert cevap verdi.

Gündem

26.06.2024, 22:48

Türkiye'nin İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı takındığı tavır ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları işgalci İsrail'i rahatsız etmeye devam ediyor. Daha önce birçok defa sosyal medya hesabını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret için kullanan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bu alışkanlığını sürdürdü ve bir kez daha Erdoğan'a yönelik yalan ve iftiralarla dolu bir paylaşım yaptı. 

Gazze'de sadece 8 ayda 40 bine yakın masum insanı öldüren ve bunun iki katı kadarını yaralayan İsrail, işlediği savaş suçunu örtbas etmeye ve buna tepki gösterenlere saldırmaya devam ediyor. Uluslararası kamuoyunun vicdanında artık soykırımcı bir devlet olarak anılan İsrail, hakkında alınan kararları da uygulamamakta diretiyor. En büyük destekçisi ABD'nin sağladığı silahlarla Gazze'de çocukları öldürmekten bir an olsun geri durmayan işgalciler, onlardan aldığı yüzle insanlığa meydan okuyor. 

Türkiye-Hollanda çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta? Türkiye-Hollanda çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta? Haberi Görüntüle

KATZ'DAN SEVİYESİZ PAYLAŞIM

Bugün İsrail tarafından yapılan bir sosyal medya paylaşımı vicdan sahibi herkesin ve Türkiye'nin tepkisine neden oldu. Sık sık yaptığı küstah paylaşımlarla ülkesinin işlediği savaş suçlarını ve işgal ettikleri Filistin topraklarındaki soykırımı örtbas etme çabasına girişen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iftiralarla dolu bir paylaşımda bulundu. Dışişleri Bakanlığı, bu küstah paylaşıma tepki göstererek "İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan seviyesiz paylaşımını, ancak soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devletin yetkilisi tarafından benimsenecek bir üslup olarak değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımın seviyesiz olduğu belirtilen açıklamada bu tür iftira ve yalanların İsrail'in işlediği suçları örtbas etme çabasının bir parçası olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin adalet ve barış için mücadele etmeye devam edeceği vurgulanan açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan seviyesiz paylaşımını, ancak soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devletin yetkilisi tarafından benimsenecek bir üslup olarak değerlendiriyoruz." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading