Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepki: Danimarka makamları bu provokasyonlara koruma sağlıyor

Türkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepki: Danimarka makamları bu provokasyonlara koruma sağlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği binası önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik tekrarlanan saldırılara tepki gösterdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada Danimarka makamlarına gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yapıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:23

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçak saldırıya tepki gösterdi. 

Bakanlık tarafından Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik devam eden saldırılar hakkında yazılı açıklama yayınlandı.

Hamas'tan ateşkes için Netanyahu'ya baskı çağrısı: 'BMGK'nın kararına bağlılığımızı teyit ediyoruz' Hamas'tan ateşkes için Netanyahu'ya baskı çağrısı: 'BMGK'nın kararına bağlılığımızı teyit... Haberi Görüntüle

"DANİMARKA MAKAMLARI SALDIRILARA GÖZ YUMUYOR"

Dışişleri Bakanlığı tarafından saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "Kopenhag'da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu tarz saldırıların sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar verdiği vurgulanan açıklamada, "Danimarka makamları, bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır." ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading