Türkiye'ye uçak satmıyorlardı: Şimdi İHA rakibimiz oldular

Türkiye'ye uçak satmıyorlardı: Şimdi İHA rakibimiz oldular

Türkiye'ye Eurofighter savaş uçaklarını 'Asla satmayız' diyen Almanya, Türkiye'nin savunma sanayisine rakip olmaya hazırlanıyor. Türk İHA/SİHA'ların başarısı, Alman firmaların piyasaya dahil olmasının önünü açtı.  

Dünya

13.06.2024, 14:50

Diehl Defence, 5-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ILA Berlin Hava Fuarı'nda IRIS-T havadan havaya ve yerden karaya hava savunma füze sistemleri ailesinin en yeni üyesi SLX ile ilgili detayları açıklarken ek olarak birde 2028 yılında piyasaya sürülecek olan İHA'sının tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirket yetkilileri, envanterindeki en uzun menzilli hava savunma mühimmatı olan ve 80 km'ye kadar olan menzillerde uçakları etkisiz hale getirmek için tasarlanan IRIS-T SLX hakkında 6 Haziran'da gazetecilere bilgi verirken, Türkiye'nin İHA/SİHA başarısı, Almanları harekete geçirdi.

ILA Berlin Hava Fuarı'nda sergilenen Diehl Defence üretimi İHA

Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk' Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar... Haberi Görüntüle

BERLİN HAVACILIK FUARINDA SERGİLEDİLER

Berlin'de düzenlenen Havacılık ve Uzay Fuarı'nda Almanlar, Türkiye'ye açık açık rakip olduğunu gözler önüne serdi. Savunma sanayi kuruluşu Diehl Defence, yeni Light Remote Carrier (LRC) İnsansız Hava Sistemini sergileyerek rakip olacağına dair sinyalleri gönderdi.

Diehl'in şu anda Ukrayna'da hizmet veren en uzun menzilli önleyicisi, maksimum 40 km menzile ve maksimum 20 km çalışma yüksekliğine sahip olan IRIS-T SLM'dir (Surface Launched Medium Range). Diehl'e göre SLM füzeleri Ukrayna savaşı sırasında %100'e yakın isabet oranına sahip.

Defence Post tarafından aktarılan bilgilere göre, Berlin Havacılık ve Uzay Fuarı'nda sergilenen insansız hava aracığının ağırlığı yaklaşık olarak 300 kg ve 4 metreden biraz daha kısa. Bu sistem ek olarak karadan ve denizden konuşlandırılabiliyor ve kullanıcının faydalı yük gereksinimlerine göre bireysel yapılandırma için oldukça etkili bir modüler tasarıma sahip.

Tarihi meydan okuma Rumları ve Yunanlılar korkuttu: Türk F-16'lar 5 dakikada gelir! Tarihi meydan okuma Rumları ve Yunanlılar korkuttu: Türk F-16'lar 5... Haberi Görüntüle

EUROFIGHTER SATMIYORLARDI, ŞİMDİ RAKİP OLDULAR...

Bu sistem, taşıyıcı işlevlerine ek olarak oluşturma, ağ kurma ve uzaktan veri aktarım yetenekleriyle de ilgi çekmeyi başarıyor. Diehl tarafından yapılan basın açıklamasında, “FEANIX ile Diehl Defence, LRC’nin operasyonel konseptini daha da ileriye taşımakta, geleceğe yönelik bir yaklaşımla ürün portföyünü genişletmekte ve uzun vadede silahlı kuvvetlerde tespit edilen bir kabiliyet açığını kapatmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Firmaya göre bu sistem, havadaki görevler esnasında askeri mürettebata yönelik riskleri 'Minimum'a indirmek için geliştirildi. Projenin lideri Alexander Brugger Breaking verdiği bir röportajda, insansız hava aracını finansa etmek ve üretmek için Alman ordusuyla irtibatta olduğunu açıkladı.

Brugger ek olarak Diehl'in 2028 yılına kadar firmanın Überlingen'de bulunan tesisinde bir İHA'nın prototipinin tamamlanacağını açıkladı.

Habere Tepki Ver

9

6

1

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading