Türkleri bu füze ile vuracağız diyen Hindistan'a şok: Brahmos mühendisine casusluk suçlaması

Türkleri bu füze ile vuracağız diyen Hindistan'a şok: Brahmos mühendisine casusluk suçlaması

Brahmos füzesi ile Ege Denizi'nde Türk-Yunan geriliminin fitilini ateşlemek isteyen Hindistan casusluk şoku ile sarsılıyor. Hindistan medyasında yer alan habere göre, eski Brahmos mühendisi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve Pakistan adına casusluk yapmaktan suçlu bulundu.

Dünya

03.06.2024, 18:55

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığından rahatsız olan Yunanistan, dünya genelinde Türkiye'ye karşı kullanılabilecek her silahı yakından takip ederken son olarak geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın bir süre önce Filipinler'e ihraç ettiği 300 km menzilli süpersonik BrahMos füzesine gözüne göz kırpmıştı. 

300 km menzilli süpersonik BrahMos füzesi.jpg

300 km menzilli süpersonik BrahMos füzesi.jpg

Komşu medyasının "S-400"lere karşı BrahMos füzesini alacağız" ifadelerinden cesaret bulan Hindistan medyası ise Türkiye'nin Mavi Vatan'daki varlığını tehdit eden skandal bir animasyon filmi yayınlamıtı.

Tahran'da halk sokaklara döküldü! İran'ın füze saldırısı sevinç gösterilerine sahne oldu! Tahran'da halk sokaklara döküldü! İran'ın füze saldırısı sevinç gösterilerine sahne... Haberi Görüntüle

"TÜRKLERİ BRAHMOS İLE VURACAĞIZ"

Söz konusu animasyonda Yunanistan'dan fırlatılan BrahMos füzelerinin Mavi Vatan'da seyreden Türk Savaş gemisini vurduğu görülüyordu. Skandal haberin devamında "Türkiye'nin kendisine ait saydığı ve Yunan devleti tarafından yasa dışı olarak işgal edilen) Doğu Ege adalarını, uzun menzilli ve Akdeniz'e kısa mesafeli olan Brahmos kara-deniz füzeleriyle donatmak istediğini ifade ediliyordu.

Ayrıca haberde, "Özellikle Doğu Ege adalarına konuşlandırılan Yunan Brahmos kıyı savunma birliklerinin kitlesel atışlarından kaynaklanan füze doygunluğu koşullarında, Türk donanma gemilerinin radarlarında minimum tepki süresi anlamına gelecektir." ifadeleri kullanıldı.

BM Güvenlik Konseyi'nde Lübnan toplantısı: ABD, yine İsrail'in katliamlarını savundu BM Güvenlik Konseyi'nde Lübnan toplantısı: ABD, yine İsrail'in katliamlarını savundu Haberi Görüntüle

BRAHMOS MÜHENDİSE CASUSLUK SUÇLAMASI

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığını BrahMos füzesi ile tehdit eden Hindistan'da casus mühendis krizi patlak verdi. Hinsitan medyasında yer alan haberde "Eski Brahmos mühendisi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve Pakistan adına casusluk yapmaktan suçlu bulundu" ifadeleri kullanıldı.

Haberin devamında, "Pazartesi günü bir Nagpur mahkemesi eski bir BrahMos mühendisi olan Nishant Agarwal'ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Nishant'ın 2018 yılında casusluk yaptığı ve Pakistan'ın istihbarat teşkilatı ISI'ya bilgi verdiği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi. Şimdi suçlu bulunmasının ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı." denildi.

"Raporlara göre Nishant, Hindistan'ın DRDO'su ile Rusya'nın Askeri Endüstriyel Konsorsiyumu (NPO Mashinostroyenia) arasındaki ortak girişim olan BrahMos Aerospace'de kıdemli sistem mühendisi olarak çalışıyordu." denilen haberde, "BrahMos Aerospace, Hindistan'ın karadan, havadan, denizden ve hatta su altından fırlatılabilen süpersonik seyir füzesini geliştirmek için çalışıyor." ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

3

2

0

0

0

2

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading