TUSAŞ'a saldıran kadın terörist HDP ilçe başkanı çıktı! Saldırı eğitimini Amerikan ordusundan aldılar

HDP'li terörist Ali Örek'in kimliğinin belirlenmesi sonrası TUSAŞ'a saldıran kadın teröristin kim olduğu da netleşti. Azılı teröristin Hakkari'de HDP merkez ilçe başkanı olduğu ortaya çıktı. Mine Sevjin Alçiçek, 2014 yılında HDP örgütünü PKK'ya militan kazandırmak için seferber eden isimlerdendi. 

Gündem

24.10.2024, 17:08

TUSAŞ'a saldıran iki teröristin kimliği netleşti. Saldırganların HDP/DEM Parti'li oldukları kesinlik kazandı. Örgüt tarafından 'Rojger' kod adı verilen terörist Ali Örek, 2015 yılında saçını HDP yazısıyla kazıtacak kadar fanatik bir parti mensubuydu. 

5 kişiyi şehit edip 14'ünü de yaralayan teröristlerden kadın olanının kimliği de tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, o teröristin 'Mine Sevjin Alçiçek' olduğunu açıkladı. 

Alçiçek'in 2014 yılında HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanlığı görevinde bulunduğu ortaya çıktı. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri önünde fotoğrafları bulunan Alçiçek, HDP il ve ilçe örgütlerinin Kürt gençlerini PKK'ya militan olarak yazdırdığı yıllarda aktif faaliyet yürütüyordu. 

Güvenlik güçleri şimdi hem Ali Örek'in hem de Mine Sevjin Alçiçek'in ne zaman Suriye'ye geçtiklerini, hangi bölgede kimlerden eğitim aldıklarını ve  Türkiye'deki bağlantılarını araştırıyor. 

TUSAŞ'ı kana bulayan teröristler Rojger kod adlı Ali Örek ile HDP eski ilçe başkanı Mine Sevjin Alçiçek

14 yaşındayken terör örgütüne katıldığı belirlenen Ali Örek'in Türkiye'ye girmeden önce son olarak Suriye'nin Kamışlı kentinde bulunduğu tespit edildi. Amerikan Özel Kuvvet subayları Kamışlı-Haseke bölgesindeki çok sayıda kampta yıllardır binlerce teröriste suikast ve sabotaj eğitimleri veriyor. 

Ali Örek'in saldırı adresine ilişkin aldığı talimat sonrasında Türkiye'ye paramotorla giriş yaptığı sanılıyor. Ancak bu iddia henüz teyit edilmedi. 

Cuma günleri okullar tatil mi? 2024 okul saatleri değişti mi? Cuma günleri okullar tatil mi? 2024 okul saatleri değişti mi? Haberi Görüntüle

O TERÖRİSTLERDEN DAHA BİNLERCESİ VAR 

Güvenlik uzmanlarına göre iki teröristin saldırı sırasındaki hareketleri özel eğitimli olduklarını ortaya koyuyor. Eski MİT mensubu Ali Burak Darıcılı, TUSAŞ'a yönelik saldırının ardından yaptığı değerlendirmede, teröristlerin silahlı bir şekilde sınırı geçmesi için büyük bir ihtimalle paramotor kullandıklarını ve saldırının 2022 yılında Mersin-Mezitli'deki terör eylemini andırdığını söylemişti. 

Mine Sevjin Alçiçek'in Hakkari'de HDP merkez ilçesi başkanı olduğu dönem kaç genci PKK saflarına dahil ettiği şimdilik bilinmiyor. Ancak Amerikan ordusu Suriye'de son yıllarda bu tip sabotajcı teröristlerden binlercesini yetiştirdi; eğitip donattı. 

Savunma sanayiinin kalbine yönelik saldırı sonrası Suriye kuzeyindeki bataklığın topyekûn bir harekâtla kurutulması gerektiğine yönelik çağrılar arttı.

Suriye'nin 3'te 1'ini sözde 'vaat edilmiş topraklar' hezeyanına alan açmak amacıyla İsrail çıkarları için işgal eden ABD, olası bir harekâtın önündeki en büyük engeli teşkil ediyor. 

18 gün sonra cesedi bulunmuştu! Rojin'in babasından kan donduran iddia: Vahşete kurban gitti! 18 gün sonra cesedi bulunmuştu! Rojin'in babasından kan donduran iddia:... Haberi Görüntüle

BUNLARI SÖYLEDİKTEN SONRA YPJ'YE KATILDI

TUSAŞ'a saldıran terörist Mine Sevjin Alçiçek, HDP Hakkari İlçe Eş Başkanı sıfatıyla 16 Mart 2015 tarihinde Hakkari'deki yandaşlarına bu sözlerle sesleniyordu: 

"Kürtler ulaştıkları bilinç, örgütlenme ve mücadele düzeyiyle yeni Halepçelerin önünü alma gücüne ulaşmıştır. Kürt halkı yürüttüğü mücadele ile Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamını sağlayacak öncü bir düzeye ulaşmışlardır. 

Kürdistan’ın işgal edilmesine ve barbar emperyalist güçlerin yarattıkları tüm soykırımlara karşı direniş ruhuyla karşı çıkan Kürt halkı bugün Kürt Özgürlük Mücadelesi şahsında, Kobane direnişiyle tüm ezilen halklara umut kaynağı olmuştur."

Selahattin Demirtaş'la birlikte o dönem HDP eş genel başkanlığını yürüten Figen Yüksekdağ, çözüm sürecini devletin zayıflığı olarak değerlendirmiş ve "Sırtımızı YPG'ye PYD'ye YPJ'ye dayadık" demişti.

Şimdi hapishanede olan Yüksekdağ'ın 'YPJ' ile kastettiği örgüt, Suriye'de PKK'nın kadın yapılanmasından başkası değil.

Türkiye'nin Hakkari kentinde HDP merkez ilçe başkanlığı yaptıktan sonra Suriye'ye kaçan Mine Sevjin Alçiçek, YPJ saflarına katılarak 'barbar emperyalist güçlerden', yani Amerikalılardan sabotaj dersleri aldı. Alçiçek, 23 Ekim 2024 günü TUSAŞ'a terör saldırısı sırasında ortaya çıktı.    

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading