Tüyler ürpertici keşif: Savaşta öldürülen kadının cesedi 23 savaşçı keşişle birlikte bulundu

Tüyler ürpertici keşif: Savaşta öldürülen kadının cesedi 23 savaşçı keşişle birlikte bulundu

Rovira i Virgili Üniversitesi (URV) ve Max Planck Enstitüsü liderliğindeki bir araştırma ekibi, Guadalajara'daki Zorita de los Canes kalesinin mezarlığında şaşırtıcı bir keşif yaptı. 12. ve 15. yüzyıllar arasında gömülen 25 kişinin kalıntılarını inceledikten sonra aralarında bir kadının da bulunduğunu keşfettiler.

Dünya

06.06.2024, 16:49

Tagus Nehri kıyısındaki bir tepe üzerinde bulunan Zorita de los Canes kalesi, 852 yılında Córdoba Emiri I. Muhammed tarafından yaptırılmıştır. Yüzyıllar boyunca kale, 1124 yılında Tapınak Şövalyeleri tarafından fethedilene kadar birçok kez el değiştirdi. Elli yıl sonra, Kastilyalı Alfonso VIII, kaleyi, Tagus sınırını Almohad baskınlarından korumak amacıyla askeri ve dini bir tarikat olan yeni kurulan Calatrava Tarikatı'na devretti.

URV'nin Temel Tıp Bilimleri Bölümü'nde araştırmacı olan Carme Rissech, incelemek üzere olduğu kalıntıların Calatrava Şövalyeleri'ne ait olduğu söylendiğinde başlangıçta temkinli davrandı. Ancak kemiklerin karbon-14 ve nitrojen-15 izotop analizleri bunların gerçekliğini doğruladı. MONBONES projesi kapsamında gerçekleştirilen bu analizler, 25 kişinin beslenme şekli, yaşam tarzı ve ölüm nedenlerinin belirlenmesine olanak sağladı.

Eurofighter şantajı! Berlin Ege için garanti istedi: Ankara süreci sonlandırma aşamasında Eurofighter şantajı! Berlin Ege için garanti istedi: Ankara süreci sonlandırma... Haberi Görüntüle

25 İSKELET İNCELENDİ

İncelenen 25 iskeletten 23'ünde, kafatası, bacaklar ve leğen kemiği gibi vücudun hassas kısımlarında delinme ve kesici alet yaralanmaları ile şiddetli ölüm belirtileri görüldü. Bu bulgular onların savaşçı oldukları hipotezini desteklemektedir. Ancak Rissech, kemiklerin oranlarının ayrıntılı bir şekilde incelenmesi sırasında iskeletlerden birinin bir kadına ait olduğunu keşfetti.

Kadın ve erkek iskeletleri birbirinden ayrılmayı sağlayan özel özelliklere sahiptir. Bu durumda yüz kemiklerinin morfolojisi ve pelvisteki genital kanal tanımlama için belirleyici oldu. Kadının , erkek şövalyelerde görülenlere benzer şekilde, savaşta varlığını ve savaşta öldüğünü gösteren yaraları vardı.

Irak ordusu kritik operasyon gerçekleştirdi: DEAŞ lideri hava saldırısında yok edildi! Selahaddin Valisi kim? Irak ordusu kritik operasyon gerçekleştirdi: DEAŞ lideri hava saldırısında yok... Haberi Görüntüle

KADIN ŞÖVALYE İSKELETİ

Bununla birlikte, kadının diyeti bazı şövalyelerinkinden farklı görünüyordu; daha düşük protein alımı, daha düşük bir sosyal statünün işareti olabilir. Bazı araştırmacılar onun ihtiyaç anında silaha sarılan bir asker olabileceğini öne sürüyor ancak Rissech, kemiklerinde ağır fiziksel emek olduğuna dair kanıt bulunmadığı için bu hipotezi reddediyor. Bunun yerine iskeletinde kılıç kullanma konusunda eğitim aldığına dair işaretler görülüyordu ve bu da onun bir savaşçı olabileceğini düşündürüyordu.

Rissech, muhtemelen erkek şövalyelerinkine benzer bir şekilde öldüğünü ve bir tür zırh ya da zincir zırh giyiyor olabileceğini belirtiyor ve yaklaşık kırk yaşında ve bir buçuk metreden daha kısa olan kadının, bu kadına ait olabileceği sonucuna varıyor. yetenekli bir savaşçı. Ancak bu kadının diğer şövalyelerle aynı dönemden olup olmadığını doğrulamak için daha fazla analize ihtiyaç var.

Barselona Üniversitesi'nden araştırmacıların ve kazılardan sorumlu arkeologların da yer aldığı bu çalışma, MONBONES araştırma projesinin bir parçası.

Bu disiplinlerarası proje, zooarkeoloji, antropoloji, dokümantasyon ve moleküler analizlerden yararlanarak 14. ve 19. yüzyıllar arasındaki manastır ortamlarında yaşam, beslenme, sağlık, ekonomi ve topluma yeni bir tarihsel bakış açısı sağlamayı amaçlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

7

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading