Yandex Metrica

Sitede Ara

Uçak gemilerini paramparça edecek! 3 bin kilometre menzili olan hipersonik füze test edildi

Uçak gemilerini paramparça edecek! 3 bin kilometre menzili olan hipersonik füze test edildi

Savunma sanayisini güçlendirmeyi hedefleyen Japonya 3 bin kilometreye kadar menzili olan hipersonik silah üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Resmi adı Hiper Hızda Kayan Mermi olan HVGP, düşman uçak gemilerini yok etmek için tasarlanıyor. 

Dünya

10.07.2024, 13:59

Japonya'nın savunma geliştirme ajansı ATLA, ilk kez HVGP testinin videosunu yayınladı. Söz konusu videoda sadece başlangıç ​​görülebilir. Ancak bu, ATLA'nın daha önce animasyonlarda gösterdiği hipersonik füzenin planlanan bazı özelliklerini doğruluyor. Örneğin roketin hedefe doğru uçmaya başlamadan önce çok yükseğe çıktığını görebilirsiniz.

Eğer bu bir test değil de normal bir silah olsaydı uçuş şu şekilde devam ederdi: Yüksek irtifada planör itici roketten ayrılır. Buradan itibaren planör, kendisini 6.100 km/saatin (Mach 5, hipersonik) üzerine çıkaran bir scramjet motoruyla uçmaya devam ediyor. Güçlendirici roket gereklidir çünkü scramjet motorları yalnızca yüksek sesten hızlı hızlarda çalışır.

Azerbaycan'dan toprak talep ediliyordu! Ermenistan anayasası değişiyor: Süreç başladı Azerbaycan'dan toprak talep ediliyordu! Ermenistan anayasası değişiyor: Süreç başladı Haberi Görüntüle

HEDEFE DOĞRU DALIŞ

Planör hedefine yaklaşıyor. Hedefin tam üzerinden 90 derecelik bir açıyla dalışa geçiyor. Bunun amacı hızı ve dolayısıyla darbe kuvvetini arttırmaktır. Ayrıca bu, kanadın yüksek hızı ve rastgele kaçınma manevraları ile birlikte, müdahaleyi daha da zorlaştırıyor.

Videoda ayrıca testin kıyıya yakın yerde konuşlu bir fırlatıcı tarafından gerçekleştirildiği de görülüyor . Bitmiş silahın benzer şekilde kullanılması amaçlanmıştır. Hipersonik füzelerden 2 tanesinin aynı zamanda fırlatıcı görevi de gören bir kamyonla taşınması planlanıyor. 

66.000 asker öldürüldü! Kıyamet cephesi! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı 66.000 asker öldürüldü! Kıyamet cephesi! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı Haberi Görüntüle

SAVAŞ GEMİLERİNİ YOK EDECEK

Resmi olarak HVGP, Japonya'nın "uzak adalarını" savunmaya yönelik bir silah olarak tasarlanmıştır. Aslında bu kadar pahalı ve gelişmiş bir silah muhtemelen "yüksek değerli hedeflere", yani taktik açıdan değerli hedeflere yöneliktir. Bu durumda: Çin savaş gemileri, özellikle de uçak gemileri.

Animasyon, HVGP'nin bir uçak gemisine doğru ilerlediğini gösteriyor. Uçak gemisinin şeklinin Çin Fujian'ına benzemesi muhtemelen tesadüf değildir. Biraz hayal gücüyle eski Çin uçak gemisi Liaoning de olabilir.

Çin, yeni uçak gemisini dünyanın en büyük konvansiyonel savaş gemisi olarak selamlıyor. Çin, kılıç takırtıları konusunda da pek hassas değil. Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin, Tayvan'ın işgaline müdahale etmeleri halinde Çin kuvvetlerinin tüm gücüyle tehdit edilmediği bir hafta neredeyse geçmiyor.

Japonya da bu müttefiklerden biri. Doğrudan müdahale etmese bile ABD'nin Japonya'da 30'dan fazla üssü bulunduğu için Çin saldırılarının hedefi haline gelebilir. Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Ordu temsil edilmektedir.

Husilerden İsrail'e misilleme hazırlığı: Tel Aviv için sürpriz olacak Husilerden İsrail'e misilleme hazırlığı: Tel Aviv için sürpriz olacak Haberi Görüntüle

TEST ABD'DE YAPILDI

HVGP'nin mevcut testi 23 Mart 2024'te müttefikimiz ABD ile gerçekleştirildi. Roket Kaliforniya'da fırlatıldı. ATLA, testin "gelecekteki fırlatma testleri için ölçüm sistemlerini doğrulamayı" amaçladığını söylüyor. ABD elbette Japonya'nın Çin'le savaşabilmesi için güçlü silah sistemlerine sahip olmasını çok istiyor.

ABD geliştirmeye yardımcı oluyor ancak silah daha sonra tamamen Japonya'da üretilecek. Program oldukça iddialı: Hipersonik füzenin 2026 gibi erken bir tarihte hizmete girmesi planlanıyor. Bunu gerçekleştirmek için Mitsubishi Heavy Industries, 2023 mali yılında, hatta HVGP'nin geliştirilmesi tamamlanmadan bileşenlerin erken seri üretimine başladı.

Devreye alma birkaç aşamada gerçekleşecektir. İlk önce temel modeli temsil eden Blok 1 gelir. Bunun 300 ile 500 kilometre arasında bir menzile sahip olduğu ve 900 kilometreye kadar basit bir yükseltme seçeneği olduğu söyleniyor. Blok 2A'nın geliştirilmesinin 2027/2028'de tamamlanması planlanıyor. Bu sayede planörün yeteneklerinin genişletilmesi ve menzilin 2.000 kilometreye çıkarılması amaçlanıyor . Blok 2B ise 2030/2031'de 3.000 kilometre menzille onu takip edecek.

Çin ise bu planı bir tehdit olarak algıladı. 900 kilometre menzile sahip olan Japonya, Şangay'ı kıyıdan bombalayabilir . Blok 2A Çin'in başkenti Pekin'i bombalamaya yeterli olacaktır . Japonya, doğudaki adalardan biri olan Minami-Torishima'nın ana Japon adasından yaklaşık 1.800 kilometre uzakta olduğu konusunda karşı çıkıyor . Kiushu ve Hokkaido'dan (ana Honshu adasının güneyi ve kuzeyi) yaklaşık 2.500 kilometrelik bir mesafe olacaktır ve bu da Blok 2B'yi haklı çıkaracaktır.

Türkiye BRICS için resmi teklifi yaptı: Bloomberg'den çarpıcı iddia: Ankara Batı ötesinde bir ittifak kurma çabasında Türkiye BRICS için resmi teklifi yaptı: Bloomberg'den çarpıcı iddia: Ankara... Haberi Görüntüle

JAPONYA RAYLI TÜFEKLERE GÜVENİYOR

Japonya bir ada olduğundan ve şu anda Kuzey Kore veya Çin'in çıkarma gemileri yoluyla işgalini beklemediğinden, savunma önlemleri deniz ve hava hedeflerine odaklandı. Bu nedenle bir demiryolu silahı üzerinde de çalışılıyor.

Buradaki fikir, temel araştırmanın geleneksel gemi silahlarının yerini alacak , yani deniz savaşlarında kullanılacak bir raylı tüfek oluşturmak için kullanılmasıdır. Ayrıca uçakları, seyir füzelerini ve hipersonik füzeleri engelleyebilecek bir versiyonu da olacak . Konsept aynı zamanda sahili gemilere karşı savunacak karada konuşlu bir demiryolu silahı da öngörüyor.

Japonya, demiryolu silahının geliştirilmesinde yalnızca ABD ile değil, aynı zamanda Fransa ve Almanya ile de işbirliği yapıyor. İşbirliğinin amacı, raylı tüfeklerin mümkün olan en kısa sürede kullanıma hazır hale getirilmesidir .

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading