Yandex Metrica

Sitede Ara

Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı?

Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı?

Karayip Korsanları filmini anımsatan olay Yunanistan'ın İyon Denizi'ne yakın Korfu ili açıklarında görüldü. Ufuk çizgisinde Uçan Hollandalıyı anımsatan yelkenli sanki sanki gökyüzündeymiş gibi görüldü. 

Dünya

16.07.2024, 11:02

Yunanistan'ın Korfu içi açıklarında  "Uçan Hollandalı" görüldü. EMY müdürü Thodoris Kolidas, bunun antisiklon dönemlerinde ve özellikle deniz yüzeyinden esen havanın atmosferin üst katmanlarından çok daha soğuk olduğu zamanlarda meydana gelen üstün bir serap olgusu olduğunu açıkladı.

Sözlerine devam eden yetkili, "Bu durumlarda kıyıdan bakan bir gözlemci birdenbire küçük tekneleri veya büyük gemileri, yüksek duvarları, görkemli sarayları, sıradağları, tuhaf şehirleri ve denizle buluştuğu yerde ufkun üzerinde uçan manzaraları fark edebilir." şeklinde devam etti. 

Bu olay atmosferin tuhaf bir oyunu ve ışık ışınlarının kırılmasından kaynaklanıyor diyen yetkili, "Bu sayede aslında yüzlerce kilometre uzaktaki nesneler ufkun üzerinde (üst üste bindirilmiş, büyütülmüş veya ters çevrilmiş) görünüyor" şeklinde konuştu.

Fotoğrafta gördüklerimizi anlatan Kolydas, ilk fotoğrafta arka planda görülen yelkenlinin gökyüzünde ön planda görülen yelkenliye ters rotadaymış gibi göründüğünü belirtiyor (aynı). Fotoğraf arka planda Arnavutluk dağlarının da görülebildiği açık bir çekimde çekilmiş olmasına rağmen, benzer bir olay ikinci fotoğrafta daha net bir şekilde gösteriliyor.

Pakistan'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 29 kişi hayatını kaybetti Pakistan'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 29 kişi... Haberi Görüntüle

UÇAN HOLLANDALI EFSANESİ

Antiksiklon dönemlerinde ve özellikle deniz yüzeyinden esen havanın, atmosferin üst katmanlarına göre çok daha soğuk olması durumunda üstün aynasal etkiler ortaya çıkar.

Bu durumlarda kıyıdan bakan kişi birdenbire küçük tekneleri veya büyük gemileri, yüksek duvarları, görkemli sarayları, sıradağları, tuhaf şehirleri ve denizin gökyüzüyle buluştuğu yerde ufkun üzerinde uçan manzaraları fark edebilir.

Bu olay atmosferin garip bir oyunu olup, ışık ışınlarının kırılmasından kaynaklanmaktadır. Bu sayede yüzlerce kilometre uzaktaki nesneler ufkun üzerinde (üst üste bindirilmiş, büyütülmüş veya ters çevrilmiş) görünür.

İdollerin biçim değiştirmediği ve aynı zamanda şu andaki olgumuzu da açıklayan bu olguyla ilgili bir efsane, uçan Hollandalı efsanesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading