Yandex Metrica

Sitede Ara

UEFA'dan Bozkurt cezasından sonra ikinci skandal hareket!

UEFA'dan Bozkurt cezasından sonra ikinci skandal hareket!

Bosna Hersek ekibi, Sarajevo, Konferans Ligi'nde Aktobe ile oynadığı maçta, soykırımda hayatını kaybedenleri anmak için göügüsünde 'Srebrenitsa Çiçeği'yle sajaya çıkmak istedi. Ancak bu talebe UEFA izin vermedi.

Spor

13.07.2024, 14:54

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapmasının ardından ceza veren UEFA, yeni bir skandal karara imza attı.

Bosna Hersek ekibi Sarajevo, Konferans Ligi'nde Aktobe ile oynadığı maça, soykırımda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla forma göğsünde 'Srebrenitsa Çiçeği'yle sahaya çıkmak istedi.

Fakat UEFA, bu talebi reddederek futbolcuların sadece kollarında siyah bantla sahaya çıkmalarına izin verdi. Sarajevolu futbolcular, UEFA'nın bu cezası nedeniyle formlarında yer alan 'Srebrenitsa Çiçeği'ni siyah bantla kapatmak zoruna kaldı.

Bu karar sonrası futbolseverler, sosyal medyada ''Mafia'' hashtag'iyle UEFA'ya tepkilerini belli etti.

FIFA'dan ırkçılıkla ilgili tarihi karar: Maçlar ertelenecek FIFA'dan ırkçılıkla ilgili tarihi karar: Maçlar ertelenecek Haberi Görüntüle

ÖLÜM ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Rivayete göre Bosnalılar savaş sırasında artık sayıları yok olmak üzere olan kelebekleri takip ediyor ve bu kelebekler dağ-tepe gibi yükseklerin en ıssız yerlerinde yetişen bir çiçeğin üstüne konuyor. Söz konusu çiçeklerse sadece sadece toplu mezarların bulunduğu yerlerde yetişiyor.

Bu nedenle Bosnalılar bu çiçeklere "ölüm çiçekleri" adını vermiş. Onlar aracılığıyla ölülerine kavuştuklarına inandıklarından ve hala kayıp binlerce insan olduğundan çiçeklerin önemi onlar için çok büyük. Çiçekler bazı kaynaklarda "hafıza çiçeği" olarak da adlandırılıyor.

2024-2025 Türkiye Kupası maçları ne zaman başlayacak? İşte 1. elem turu eşleşmeleri... 2024-2025 Türkiye Kupası maçları ne zaman başlayacak? İşte 1. elem... Haberi Görüntüle

SREBRENİTSA KATLİAMI NEDİR

Sırp birliklerinin Temmuz 1995'te 8 binden fazla Boşnak sivili öldürdüğü Srebrenitsa katliamı, Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendiriliyor.

Habere Tepki Ver

2

2

0

0

1

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading