Uganda ABD Büyükelçisine ültimatom gönderdi: 72 Saat içinde özür dileyin!

Uganda ABD Büyükelçisine ültimatom gönderdi: 72 Saat içinde özür dileyin!

Uganda’da diplomatik kriz büyüdü. Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhoozi Kainerugaba, ABD Büyükelçisi William Popp'a yönelik sert bir uyarıda bulundu. Komutan Büyükelçiye, Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'ye özür dilemesi için 3 gün süre tanıdı. 

Dünya

05.10.2024, 19:32

 

Uganda'nın Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhoozi Kainerugaba, ABD Büyükelçisi William Popp'a, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'ye özür dilemesi için 3 gün verdi. Aksi takdirde özür dilemezse ülkeyi 72 saat içerinsde terk etmesini istedi.

ÖZÜR DİLEMEK İÇİN SON 72 SAAT 

Uganda merkezli haber sitesi Nile Post'un haberine göre, Kainerugaba, büyükelçinin diplomatik statüsü ile bağdaşmayan faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti. Uganda'nın Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhoozi Kainerugaba, ABD Büyükelçisi William Popp'a, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'ye özür dilemesi için 3 gün verdi aksi takdirde ülkeyi terk etmesi için 3 gün süre verdi.

 

ABD UGANDA HÜKÜMETİNE KARŞI ÇIKIYOR 

Uganda'nın ABD ile bir sorunu olmadığını ancak son dönemde yetkililerin, ABD'nin ülkenin hükümetine karşı çalıştığına dair "çok sayıda kanıt" gördüğünü belirtti.

ÇATIŞMAYA GİRMEK BENİM KUTSAL GÖREVİMDİR

Kainerugaba yaptığı açıklamada, "Değerli Ugandalılar, bu ulusun mensupları olarak, sevgili ve saygın başkanımıza saygısızlık yaptığı ve Uganda anayasasını baltaladığı için ülkemizdeki mevcut ABD büyükelçisi ile ciddi bir çatışmaya gireceğimizi duyurmak benim kutsal görevimdir. " ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading