Yandex Metrica

Ukrayna'da ölü sayısı artıyor: Rus ordusunun balistik füzelerle saldırdığı bildirildi

Ukrayna'da ölü sayısı artıyor: Rus ordusunun balistik füzelerle saldırdığı bildirildi

Rus ordusunun Ukrayna'nın Poltava kentine düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 51'e, yaralananların sayısı ise 271'e yükseldi. Telegram kanalından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, molozların kaldırıldığını duyurdu.

Dünya

04.09.2024, 00:58

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada Rusya'nın Poltava'ya yaptığı füze saldırısı hakkında bilgi verdi. Mevcut durumda ölü sayısının 51'e, yaralı sayısının ise 271'e yükseldiğini bildiren Zelenski, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, molozların da kaldırıldığını duyurdu.

Zelenski, Rus ordusunun gün içinde Poltova'ya düzenlediği saldırıda 2 balistik füze kullandığını öne sürerek olay yerinde inceleme yapıldığını ve soruşturmanın başlatıldığını ifade etti.

Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini açıkladı! Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ İSTEMİŞTİ

Gündüz saatlerinde açıklama yapan Vladimir Zelenski, Rusya'nın, Poltava'ya füze saldırısı düzenlediğini, saldırı sonucu bir enstitünün kısmen yıkıldığını ve yanındaki hastanenin de hasar gördüğünü ifade etmişti. Zelenski, "Dünyadaki güç sahibi tüm ülkeleri bu terörü durdurmaya davet ediyoruz. Şu anda hava savunma sistemlerine ve füzelere ihtiyacımız var. Geç kalınan her gün ne yazık ki daha fazla can kaybediyoruz." demişti.

Poltava Valisi Filip Pronin ise saldırı sonrasında kentte üç günlük yas ilan edildiğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading