Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi'den rahatlatan açıklama: 'Patlayıcı maddeye rastlanmadı'

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi'den rahatlatan açıklama: 'Patlayıcı maddeye rastlanmadı'

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Grossi, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. UAEA Başkanı, Ajans uzmanlarının, tesiste denetleme ve incelemede bulunduklarını, şimdiye kadar herhangi görünür mayın veya patlayıcı maddenin gözlemlemediğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:22

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik iddialara ilişkin UAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin değerlendirmelerine yer verildi.

Ajans uzmanlarının tesiste mayın veya patlayıcı bulunmadığını teyit edebilmek için gerekli olan ek erişim talebinde bulunduğunu belirten Grossi, özellikle 3 ve 4 numaralı reaktör ünitelerinin çatılarına erişiminin yanı sıra türbinlerin bazı bölümlerine ve tesisteki soğutma sisteminin bazı kısımlarına erişimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye için ilhak planı! Siyonistler Türkiye'den arazi pazarlamaya başladı: İşgal manifestosu gibi broşür Türkiye için ilhak planı! Siyonistler Türkiye'den arazi pazarlamaya başladı: İşgal... Haberi Görüntüle

"TESİSİN TÜM BÖLÜMLERİ KONTROL EDİLMELİ"

Grossi, UAEA ekibinin mevcut çatışmalar sırasında santrali korumaya yönelik daha önce belirtilen beş temel ilkeye tarafların tam uyumunu izlemek için tesisin tüm bölümlerini kontrol edebilmesinin önemine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bu büyük nükleer santralin bulunduğu bölgede artan askeri gerilim ve faaliyetlerden ötürü uzmanlarımız sahadaki gerçekleri doğrulayabilecek durumda olmalıdır. Uzmanların Bağımsız ve tarafsız raporları, teyit edilmemiş karşılıklı iddiaların olduğu bir dönemde tesisteki mevcut durumun net bir şekilde yansıtılmasına yardımcı olması açısından çok önemlidir."

Fransa terör devletinden izahat istedi! Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı Fransa terör devletinden izahat istedi! Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı Haberi Görüntüle

"MAYIN YA DA PATLAYICI YOK"

UAEA Başkanı, Zaporijya Nükleer Santrali'nde bulunan UAEA uzmanlarının son günlerde tesisin bazı kısımlarını, büyük soğutma havuzunun çevresinin bazı bölümleri dahil denetlediğini ve ayrıca tesisin genelinde düzenli yürüyüşler yaparak incelemelerde bulunduklarını kaydederek, "Şimdiye kadar herhangi bir görünür mayın veya patlayıcı belirtisine rastlanmadı." dedi.

Buradaki ekibinin yakın zamanda herhangi bir bombardıman veya patlamaya ilişkin bir bildirimde bulunmadığını hatırlatan Grossi, bölgedeki askeri durumun değişmediğini aktardı.

ABD'de anket sonuçları gerçeği mi yansıtıyor? Kesin gözüyle bakılıyor... ABD'de anket sonuçları gerçeği mi yansıtıyor? Kesin gözüyle bakılıyor... Haberi Görüntüle

SABOTAJ İDDİALARI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali çatısına patlayıcıya benzer maddeler yerleştirdiği iddiasında bulunmuş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Kiev yönetiminin Zaporijya'ya sabotaj tehdidinde bulunduğunu, böylem bir adımın felaketle sonuçlanabileceğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading