Umut hakkı nedir? Umut hakkı kimlere verilir?

Umut hakkı nedir? Umut hakkı kimlere verilir?

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli terörün bitirilmesi konusunda kararlı olduklarını ve her adımı atmaya hazır olduklarını duyurdu. Bahçeli'den "umut hakkı" çıkışı da geldi. Umut hakkı nedir? Umut hakkı kimlere verilir? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

22.10.2024, 12:21

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yeniden tartışılmaya başlanan çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında "DEM'e uzattığım el günlerdir tartışılıyor. Dedikodu borsası rekorlar kırıyor. Yeni bir çözüm sürecinin pişirildiğini iddia edenlere kadar pek çok iddia ve ifade malumlarınız olacağa üzere gündeme gelmiştir. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, terör örgütüdür. Yeni çözüm sürecine değil ortak akla ihtiyaç var. Terör başka siyaset başkadır. Terörün silahsız çözülmesi gibi bir durum imkansızdır."

2. üniversitede KYK yurdu çıkar mı? KYK herkese çıkıyor mu? 2. üniversitede KYK yurdu çıkar mı? KYK herkese çıkıyor mu? Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE TERÖRİSTLE MÜZAKEREYE ASLA İZİN VERMEYECEKTİR"

Bahçeli açıklamasının devamında teröre ve teröristlere taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti; "Hiçbir taviz ve geri adım terör örgütünü durdurmayacaktır. Türkiye teröristle müzakereye asla izin vermeyecektir. Terör eylemlerine ön şartsız son verilmesi, teröristlerin silahlarını bırakıp Türk adaletine teslim olması tek çıkış noktasıdır. Terörist başının tecridi kaldırılsın talebi geliyor. Tecridi kaldırılsın ve çıksın TBMM'de grup toplantısında konuşsun ve terörü bitirdiğini açıkça ilan etsin. Ve bu terör ülke gündeminden tamamen çıksın. Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım."

CHP'li belediyede yeni 'terör' skandalı: Terör hükümlüsü Rojda Şenses'e konser düzenlendi! CHP'li belediyede yeni 'terör' skandalı: Terör hükümlüsü Rojda Şenses'e konser... Haberi Görüntüle

UMUT HAKKI NEDİR?

Hapis cezasına mahkum edilenlerin kanunla belirlenen sürelerde iyi halinden dolayı koşullu salıverilmesinin mümkün olup olmadığının değerlendirilmesi durumuna "umut hakkı" denir.

Marmara Bölgesi'ndeki bazı iller için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Marmara Bölgesi'ndeki bazı iller için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Haberi Görüntüle

UMUT HAKKI KİMLERE VERİLİR?

Ağır Suçlar Dışında Yargılananlar umut hakkı değerlendirmesine alınabilir. Cinayet, 'terör' suçları, cinsel saldırı gibi ağır suçlardan mahkûm olan kişiler, koşullu salıverilme hakkından yararlanamayabilirler. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading