Yandex Metrica

Umut tacirlerine “KALKAN-13” darbesi: Çok sayıda organizatör yakalandı

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “KALKAN-13” Operasyonlarında; 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı. Açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Gündem

28.02.2024, 11:02

İçişleri Bakanlığı'nın umut tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonlar hız kesmiyor.

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “KALKAN-13” Operasyonlarında; 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlika sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyona ilişkin detaylı bilgi verdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, İran üzerinden düzensiz göçmenleri Türkiye'ye sokmaya çalışan, hesap incelemelerinde 10 milyon liranın üzerine hesap hareketliliği tespit edilen ve göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini bildirdi.

Son dakika: Jahrein tutuklanarak cezaevine gönderildi Son dakika: Jahrein tutuklanarak cezaevine gönderildi Haberi Görüntüle

42 KİŞİ YAKALANDI

Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Düzce'de yapılan operasyonlarda 42 göçmen kaçakçısının gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, yabancı uyruklu örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 333 şüphelinin yakalandığını vurguladı.

Narin Güran cinayetinde amcanın sildiği mesajlarda ne vardı? Meta, konuşmaları yollayacak mı? Bakan Uraloğlu canlı yayında açıkladı Narin Güran cinayetinde amcanın sildiği mesajlarda ne vardı? Meta, konuşmaları... Haberi Görüntüle

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerden 17'sinin tutuklandığı bilgisini veren Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı;

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading