Ünlü Alman marketi Aldi'nin 'Türk Aile' reklamı olay oldu: Sosyal medyada tepkiler yükseldi

Ünlü Alman marketi Aldi'nin Türk bir aile üzerinden çektiği reklam filmi gündemde tartışmalara yol açtı. Reklam filmini izleyenlerden 'ırkçılık' eleştirisi yorumu geldi.

Gündem

09.10.2024, 16:47

Almanya’nın ünlü süpermarket zinciri Aldi’nin Türk bir aileyi konu aldığı kampanyası sosyal medyada ikiye bölünme yol açtı. Reklam, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlara yönelik klişelere ve ötekileştirme bakış açısına dayandığı iddialarıyla ırkçılık yapmakla eleştirildi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay kaç yaşında, nereli? Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay kaç yaşında,... Haberi Görüntüle

REKLAM FİLMİ ELEŞTİRİYE MARUZ KALDI 

Aldi reklam filmini izleyen bir çok kişi ırkçı davranışların söz konusu olduğunu söyledi. Filmin ilk dakikasına bakıldığında pasaport kontorlü sırasında bekleyen gurbetçi Türk oyuncunun giyiminin diğerlerinden farklı olduğu görülüyor. Sırada bekleyen kişilerin üzerinde daha güzel kıyafetlerin olması ırkçı davranışı destekliyor. Daha sonrasında korkak bir tavırla pasaport kontrol noktasına gitmeside görülen ayrı bir detay olarak göze çarpıyor. 

2024-2025 ATA AÖF sınav görevli ücreti | Gözetmen-Yedek Gözetmen-Salon Başkanı ATA AÖF sınav görevi ücreti ne kadar? 2024-2025 ATA AÖF sınav görevli ücreti | Gözetmen-Yedek Gözetmen-Salon Başkanı... Haberi Görüntüle

IRKÇI DAVRANIŞA DAVETİYE ÇIKARAN DETAYLAR

Reklam filminde ırkçı davranış son bulmuyor. Gurbetçi Türk vatandaşın pasaport memuru tarafından kontrol sırasında sert bakışlarına ve onay kısmında kararsız kalmasıda oldukça konuşuluyor. Türk vatandaşın kontrol aşamasından geçerken detaylı kontrol edilmesi, ötekileştirmeye de davetiye çıkarıyor. Bu işlemler sonrası ülkesine dönen vatandaş çikolataları eve getiriyor. Bu noktadan sonra çikolatalar, çocuklara veriliyor. 

Aldi yeni reklam filminde, ucuz olmasıyla öne çıkartacağı “Nussknacker” marka çikolatasının reklam senaryosu büyük bir tepki aldı.  Reklam filminde tespit edilen detaylar ırkçı davranış sergilediğini de kanıtladı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading