Ünlü sanatçı, eşinin ölümünden saatler sonra intihar etti!

Ünlü sanatçı, eşinin ölümünden saatler sonra intihar etti!

Fransız heykeltıraş, ve plastik sanatçısı ünlü Ben Vautier'in eşinin vefat etmesinin ardıdan 88 yaşındaki ünlü sanatçı intihar etti. 60 yıllık eşinin ölümüne dayanamayan Ben Vautier'in ölümü herkesi yasa boğdu.

Yaşam

08.06.2024, 11:53

Dünyaca ünlü grafik, heykeltıraş sanatçısı 88 yaşındaki Ben Vautier yaşamını yitirdi. Fransız asıllı ünlü sanatçı modern sanatta kaygısız yaklaşımıyla tanınırken karısının ölümüne dayanamayarak bir kaç saat sonra yaşamına son verdiği öğrenildi. 

13 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 13 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

ÖNCE EŞİ SONRA KENDİSİ VEFAT ETTİ

Vautier'in eşinin felç geçirmesinden sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ünlü sanatçının ailesi ise yaptığı açıklamada,  "Onsuz yaşayamayan ve isteksiz olan Ben, birkaç saat sonra Fransa'nın güneyindeki evlerinde kendini yaşamını sonlandırdı" dedi.

10 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 10 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

SANATTA KAYGISIZ YAKLAŞIMIN ÖNCÜSÜ

İsviçre kökenli ünlü Fransız sanatçısının 1950 yıllarında Nice'de galeri açmaya başladı. Sanat severlerin uğrak noktalarından olan Vauter'in eğlenceli ve deneysel yaklaşımıyla 1960'lı yıllarda Fluxus hareketini başlatmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading