Yandex Metrica

Sitede Ara

UNRWA'dan İsrail'in iddialarına tepki: 'Hiçbir gerçeğe dayanmıyor'

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, "ajans çalışanlarının 7 Ekim saldırılarına karıştığına" yönelik iddialarına tepki gösterdi. 

Dünya

17.02.2024, 17:40

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gallant'ın açıklamalarının asılsız iddialar olduğunu söyledi. Hasene, İsrail'in daha önce İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'de başlattığı Aksa Tufanı saldırısına 12 çalışanın karıştığını iddia ettiğini, ancak UNRWA Genel Komiserinin derhal harekete geçerek soruşturma açtığını ve 9 kişinin sözleşmesini feshettiğini anlatarak "İsrail'in UNRWA'ya karşı başlattığı bir kampanya var ve şu ana kadar söylenenler hiçbir gerçeğe dayanmayan iddialardan ibarettir." dedi.

NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya teklif: Putin'in tepkisi merak ediliyor NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya teklif: Putin'in tepkisi merak ediliyor Haberi Görüntüle

"İSİMLER İSRAİL TARAFINA İLETİLDİ"

Çalışanlarının isimlerini İsrail tarafına ilettiklerini, bu konuda herhangi bir itirazla karşılaşmadıklarını söyleyen Hasene, "İsrail'in UNRWA çalışanlarının bağlantıları ile ilgili herhangi bir bilgisi varsa, bunu kuruma sunması gerekir." ifadesini kullandı. İsrail Savunma Bakanı Gallant, kimliklerini açıkladığı 12 UNRWA çalışanının 7 Ekim saldırılarına karıştığını öne sürmüş, bu isimlere ek olarak 7 Ekim saldırılarına 30'dan fazla UNRWA görevlisinin karıştığına dair ellerinde istihbarata dayalı önemli delillerin bulunduğunu iddia etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading