Yandex Metrica

Üsküdar'da yaşayanlara müjde! Aylık 5 BİN TL anında hesabınıza yatacak

Üsküdar'da yaşayanlara müjde! Aylık 5 BİN TL anında hesabınıza yatacak

Türkiye'deki artan enflasyonla birlikte yoksulluk, hızla yayılmaya başladı. Hem hükümet hem de yerel yönetimler, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara destek ödemeleri yapmayı planlarken, son dakika bir gelişme yaşandı. Üsküdar Belediyesi başkanı Sinem Dedetaş'ın seçim vaadi doğrultusunda yapılacak 5 bin TL sosyal destek ödemesi vatandaşın yüzünü güldürecek. 

Ekonomi

21.05.2024, 12:17

Türkiye'de enflasyon oranlarının yükselmesi ile birlikte hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin sosyal destek ödemelerine olan ilgi arttı. Vatandaşlar, geçimlerini sağlamak için yardım taleplerinde bulunurken, son dakika bir gelişme yaşandı. Üsküdar Belediyesi'nden müjdeli bir haber geldi. Milyonlarca vatandaşa, ayda 5 bin TL sosyal destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Gerekli şartlar ise belirlendi.

Destek ödemesi

Destek ödemesi

Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde Haberi Görüntüle

ÜSKÜDAR'DA YAŞAYANLARA 5 BİN TL DESTEK

Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında emekliler ve asgari ücretle çalışanlar geliyor. Alım gücünün azalmasıyla birlikte vatandaşlar giderek artan gıda sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu zorlu süreçte, hükümet ve yerel yönetimler tarafından sosyal destek paketleri tek tek duyurulmaya başlandı. Bu kapsamda, belirlenen şartları sağlayanlara aylık 5 bin TL sosyal destek sağlanacak.

Üsküdar Belediyesi, emeklilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, seçim döneminde emeklilere yönelik Pazar desteği vaadinde bulunmuştu. Bu vaad, şimdi hayata geçirilme aşamasında.

Emekliler

Emekliler

Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik tarihi açıkladı! Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik... Haberi Görüntüle

DESTEK İÇİN TEK ŞART VAR

Sinem Dedetaş katıldığı bir programda 5 bin TL destek programı hakkında yaptığı açıklamada, "İlk yapacağım iş, emeklilere vereceğimiz pazar desteği ve afet müdürlüğü kurmak" Dedetaş'ın bu konuyu Üsküdar Belediyesi Meclisi'ne taşıdığı söylendir. Eğer Meclis tarafından kabul edilirse, Üsküdar'da yaşayan emeklilere 5 bin TL Pazar destek verilecek.

Pazar desteğinin yakın gelecekte Meclis'ten geçerek hayata geçmesi bekleniyor. Bu desteği alabilmek için tek gereken şart ise emekli olmak.

Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin TL ödeme yapılacak! Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin... Haberi Görüntüle

Sinem Dedetaş
Sinem Dedetaş

Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Haberi Görüntüle

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden gemi inşa yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Barış Dedetaş ile evli olan Dedetaş, 10 yıl boyunca ulusal ve uluslararası firmalarda çeşitli görevlerde bulundu.

Daha sonra eşiyle birlikte kendi şirketlerini kurdu. 2014-2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş'ye Genel Müdür olarak atandı.

İstanbul Şehir Hatları A.Ş'nin ilk kadın genel müdürü olan Dedetaş, 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.

2024 yerel seçimlerde Üsküdar Belediye başkanı seçilmiştir.

Habere Tepki Ver

145

12

10

1

0

0

2

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading