Uzay yarışında yeni cephe: Elon Musk’a hangi ülke rakip oldu? Mars’a talip olan ülke hangisi?

Uzay yarışında yeni cephe: Elon Musk’a hangi ülke rakip oldu? Mars’a talip olan ülke hangisi?

Elon Musk’ın SpaceX şirketi, Mars’ta insan yaşamı için sürdürülebilir bir yerleşim kurma çalışmalarına devam ederken, Çin de bu yarışa resmen katıldı.

Dünya

16.10.2024, 12:38

Çin, 2024-2050 yılları arasını kapsayan "Uzay Bilimi için Ulusal Orta ve Uzun Vadeli Kalkınma Planı" ile uzay keşfinde devrim niteliğinde adımlar atmayı hedefliyor. Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), Çin Bilimler Akademisi (CAS) ve Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSE), Mars’ta kalıcı bir üs kurma planlarını duyurdu.

Yatak odasının camında patlamıştı: Hizbullah, Netanyahu'nun konutuna düzenlene İHA saldırısını üstlendi Yatak odasının camında patlamıştı: Hizbullah, Netanyahu'nun konutuna düzenlene İHA saldırısını... Haberi Görüntüle

HEDEF MARS'DA KALICI BİR ÜS KURMAK 

Bu planın ilk aşamasında 2024-2027 yılları arasında Çin'in Tiangong uzay istasyonu aktif olacak ve Chang’e programıyla Ay’a mürettebatlı görevler düzenlenecek. İkinci aşamada, 2028-2035 yılları arasında Ay'da Uluslararası Araştırma İstasyonu'nun inşası başlatılacak. 2033 yılına kadar ise Çin, Mars’a insanlı görevler düzenleyip, Mars yüzeyinde kalıcı bir üs kurmayı hedefliyor.

İsrail bir gazeteciyi daha katletti İsrail bir gazeteciyi daha katletti Haberi Görüntüle

AMAÇ YENİ KEŞİFLER BULMAK 

Çin, Ay’ın güney kutbu etrafında kalıcı bir üs inşa etme ve Mars'a yönelik keşiflerde bulunma planlarıyla, Elon Musk’ın Mars’ı kolonileştirme hedefiyle doğrudan rekabet edecek gibi görünüyor.

Kore Yarımadası'nda kıyamet kopuyor! Kuzey Kore'den Güney'e ve ABD'ye tehdit Kore Yarımadası'nda kıyamet kopuyor! Kuzey Kore'den Güney'e ve ABD'ye tehdit Haberi Görüntüle

ÇİN 2050'DE UZAY GÜCÜ OLMAK İSTİYOR 

2050 yılına kadar dünya lideri bir uzay gücü olmayı amaçlayan Çin, NASA’ya ve Elon Musk’ın vizyonuna ciddi bir rakip olmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading