Yandex Metrica

Sitede Ara

Uzmanlar anne babaları uyardı: Bu ses bebekleri sağır ediyor

Uzmanlar anne babaları uyardı: Bu ses bebekleri sağır ediyor

Bebeklerin uykuya dalması için kullanılan beyaz gürültülü sesler ve cihazlar büyük bir tehlike barındırıyor. Yapılan bir araştırmaya göre bu cihazlara uzun süre maruz kalan çocukların işitme duyusu tahrip oluyor. 

Sağlık

17.07.2024, 16:14

Ilık bir süt ve tatlı bir ninniden sonra birçok bebek beyaz gürültünün uğultusunda uykuya dalıyor.

Geniş ses yelpazesi, rahatsızlık hissini bastırıyor, bebeklerin uykuya dalmasına yardımcı olabiliyor ve daha uzun uyumalarını sağlıyor. 

Bazı ebeveynler, çocuğun yürümeye başladığı döneme kadar bunları kullanmaya devam ediyor. 

Erkekleri ilgilendiren önemli gelişme! Ölümcül hastalık 15 dakikada tespit edilecek! Hem de muayenesiz Erkekleri ilgilendiren önemli gelişme! Ölümcül hastalık 15 dakikada tespit edilecek!... Haberi Görüntüle

Lezzeti güzel, şifası bol bir meyve: İncir! İncirin faydaları nelerdir? İncir kilo aldırır mı? Lezzeti güzel, şifası bol bir meyve: İncir! İncirin faydaları nelerdir?... Haberi Görüntüle

METRO GÜRÜLTÜSÜNE EŞDEĞER

Ancak şimdi bir grup tıp araştırmacısı, yüksek ses seviyesinde beyaz gürültüye uzun süre maruz kalmanın olumsuz etkilerinden bahsediyor.

Özellikle beyaz gürültü cihazları işitme kaybından öğrenme bozukluklarına kadar uzanan etkilerle birlikte bebeğin gelişime zarar verebiliyor. 

Ekip bu cihazlar yüzünden anne babaların, çocuklarını bilmeden 12 saat boyunca çalışan bir metro treninin eşdeğeri kadar gürültüye maruz bırakabilecekleri konusunda uyarıyor.

Kırmızı et sadece kansere yol açmıyormuş! Yeni bir hastalıkla bağlantısı bulundu Kırmızı et sadece kansere yol açmıyormuş! Yeni bir hastalıkla bağlantısı... Haberi Görüntüle

YARATTIĞI TAHRİP BÜYÜK

Pediatrik Odyolog Michelle Hu, yanlış kullanılırsa beyaz gürültü makinesinin 7/24 veya çocukların uyuduğu saatlerde açık olması kesinlikle kalıcı işitme kaybına yol açabileceğini belirtiyor. 

Ona göre kulağa gelen yakın bir yerden ateş edilmesi sesi, 3 saat boyunca beyaz gürültü dinlemek veya çok yüksek seviyede müzik dinlemekle aynı hasarı veriyor. 

Gürültüye maruz kalma nedeniyle oluşan işitme hasarı, kişinin ömrü boyunca artabilir. 

Soğuk algınlığı durumunda saunaya giderseniz ne olur? Soğuk algınlığı durumunda saunaya giderseniz ne olur? Haberi Görüntüle

Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR ÖNLEM ALMALI

Uzmanlar, sınırlar ve uyarılar uygulamaya koyuluncaya kadar ebeveynlerin ve bakıcıların, bir ses seviyesi ölçer akıllı telefon uygulaması indirerek beyaz gürültü seviyesini ölçüp sınırlamaları gerektiğini tavsiye ediyor.

Bu, ebeveynlerin, çocuklarının kurşun gibi ağır metallere maruz kalmasını önlemeye çalıştıkları gibi, gürültü konusunda da önlem almaları gerektiği anlamına geliyor.

Uzmanlar çocuklar ve bebekler için kullanılan beyaz gürültünün 60 desibel ile sınırlandırılmasını öneriyor. 

Bu normal bir konuşmayla aynı ses seviyesi.

Bu dört meyveyi yiyen kalp krizi geçirmiyor! Ünlü kardiyolog açıkladı Bu dört meyveyi yiyen kalp krizi geçirmiyor! Ünlü kardiyolog açıkladı Haberi Görüntüle

TEK ZARARI İŞİTME KAYBI DEĞİL

Sesler çok uzun süre çok yüksek olduğunda, iç kulağın minik işleyişi onarılamayacak kadar hasar görebiliyor. 

Üstelik sağlık riskleri işitme kaybıyla sınırlı değil.

Yetişkinler üzerinde yapılan araştırmalar, artan gürültüyle birlikte dikkatin azaldığını ve zihinsel iş yükünün arttığını ve bunun da gelişimsel gecikmelere katkıda bulunan şey olduğunu ortaya çıkardı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading