Sitede Ara

Uzmanlar uyardı! Sürekli açık bırakmak maliyetleri düşürmüyor

Uzmanlar uyardı! Sürekli açık bırakmak maliyetleri düşürmüyor

Uzmanlar, doğalgazın sürekli açık bırakılmasının, ekonomik bir çözüm yolu olmadığını açıkladı. O yüzden bazı önerilerde bulundu.  

Ekonomi

01.10.2024, 15:09

Uzmanlar, doğalgaz kullanan kişilerin ucuz fatura gelmesi için sürekli açık bırakma yöntemini kullandığını söyledi. Bu yöntemin aslında enerji tasarrufu sağlamadığı ortaya çıktı. En verimli çözümün yalnızca ihtiyaç duyulduğu zaman yüksek derecede çalıştırmak olduğu söylendi. 

Londra merkezli MoneySavingExpert uzmanları, yaptığı açıklamad bu sorunun evin büyüklüğüne ve yalıtımın kalitesine bağlı olduğunun altını çiziyor. Halk arasında yaygın olarak bilinen "doğalgazı düşük derecede sürekli açık bırakmak daha az maliyetlidir" görüşünün ise hiçbir geçerliliğini olmadığı vurgulandı. Uzmanlar, ısınmanın en ekonomik yolunun yalnızca ihtiyaç duyulduğunda doğalgazı açmak olduğunu belirtiyor. 

Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim ihtimalleri tek tek sıraladı Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim ihtimalleri tek tek... Haberi Görüntüle

ENERJİ TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ 

Uzmanlar, yalıtım konusu hakkında önemli uyarıda bulundu. Yalıtımı iyi bir yapılmış evde, enerji kaybı çok zordur. Bu sayede ısı kaybı oluşmaz. Uzmanlar, iyi yalıtımı olan evler ihtiyaç duyulduğunda ısıtıcının açılması gerektiği hakkında açıklamada bulundu.

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Haberi Görüntüle

ZIT GÖRÜŞLERDE BULUNUYOR

Bazı uzmanlar ise tam tersi görüşü savuyor. Doğalgazın sürekli düşük seviyede açık tutulması gerektiğini söyleyen uzmanlar, doğalgaz açılıp kapandıkça duvarlarda yoğuşma birikir ve bu, ısının daha hızlı dışarı çıkmasına yol açar. Ancak bu yöntem, yalıtımı zayıf olan evlerde enerji tüketimini artırabilir açıklamasında bulundu.

Borsa günü nasıl kapattı? İşte 1 ekim kapanış seviyesi... Borsa günü nasıl kapattı? İşte 1 ekim kapanış seviyesi... Haberi Görüntüle

KOMBİ BAKIMI ÖNEMLİ

Yalıtım haricinde kombilerinin bakımının önemli olduğunu vurgulayan USwitch’ten Natalie Mathie, kombilerin ve radyatörlerin kış öncesi bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Isıtma sisteminin verimli çalışmadığı soğuk bir günde ortaya çıkabilecek arızalar, uzun bekleme sürelerine ve yüksek tamir masraflarına neden olabileciğini söyledi.

 

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading