Yandex Metrica

Sitede Ara

Valilik duyurdu: Devlet hastanesinde bir blok tahliye edildi

Valilik duyurdu: Devlet hastanesinde bir blok tahliye edildi

Batman'daki İluh Devlet Hastanesinde bir blok tahliye edildi. Valilikten yapılan açıklamada "Hazırlanan teknik rapor doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon marifetiyle yapının sağlık hizmetine uygun olmadığı ve tahliyesinin uygun olacağı değerlendirilerek A blokun tahliyesi kararlaştırıldı." denildi.

Gündem

07.06.2024, 00:12

Batman Valiliği, kentteki İluh Devlet Hastanesinde hizmet veren bloklardan birinin tahliye edildiğini duyurdu. Açıklamanın bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yapıldığı bildirildi. 

Türkiye'nin günlerdir aradığı Narin'in son sözleri yürekleri dağladı: Çok yorgunum Türkiye'nin günlerdir aradığı Narin'in son sözleri yürekleri dağladı: Çok yorgunum Haberi Görüntüle

"A BLOK SAĞLIK HİZMETİ VERMEYE UYGUN DEĞİL"

İluh Devlet Hastanesinin Batman SSK Hastanesi olarak 1968 yılında hizmete girdiği belirtilen açıklamada 1998 yılında ek blok yapıldığı ve hastanenin A ve B blok halinde hizmet verdiği hatırlatıldı. Yapılan analizler sonucunda 56 yıl önce hizmet vermeye başlayan A blokun sağlık hizmeti vermeye uygun olmadığı tespi edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verldi:

"Hazırlanan teknik rapor doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon marifetiyle yapının sağlık hizmetine uygun olmadığı ve tahliyesinin uygun olacağı değerlendirilerek A blokun tahliyesi kararlaştırıldı. Hastanenin B blokunda acil ve poliklinik hizmetlerine devam edilmektedir. Mevcut durumla ilgili Sağlık Bakanlığının ilgili genel müdürlükleri bilgilendirilmiştir. Hastanemizin mevcut yerinde sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde devamını sağlamak üzere yeni bir hastanenin yapılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuştur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading