Yandex Metrica

Sitede Ara

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan önemli iddia: ABD ve Arjantin uçağımızı çaldı!

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan önemli iddia: ABD ve Arjantin uçağımızı çaldı!

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD'nin İranlı hava yolu şirketi olan Mahan Hava Yolları şirketinden satın aldığı Boeing 747 kargo uçağına el koyması hakkında önemli açıklamalar yaptı. Maduro, ''ABD ve Arjantin uçağımızı kaçırdı'' dedi.

Dünya

21.03.2024, 20:09

ABD, Venezuelalı bir kargo şirketinin İran'ın Mahan Hava Yolları şirketinden satın aldığı Boeing 747 kargo tipi uçağına el koyduğunu duyurmuştu.

ABD, İran uçağına el koyma sebebine ise ''İran'la ilgili ihracat kısıtlamaları''nı sebep göstermişti.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amerika'nın yaptırım uyguladığı İran hava yolu şirketi olan Mahan Hava Yolları'nın Venezuelalı kargo şirketine sattığı Boeing 747 kargo uçağının Arjantin'den ABD'ye getirildiği ifade etmişti.

Venezuela hükümet yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Utanç verici operasyon'' olarak nitelendirmişti.

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

MADURO: ABD VE ARJANTİN UÇAĞIMIZI ''ÇALDI''

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuelaya ait kargo uçağının ABD ve Arjantin işbirliği ile ''Çalındığını'' iddia etti.

Maduro, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında ''Emstrasur'' adlı hava yolu şirketine ait Boeing-747 tipi kargo uçağının Arjantin'in yardımıyla ABD tarafından el konulduğunu, bu olayın ''hırsızlık'' olarak nitelendirdiğini ifade etti.

Maduro, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye konuyla alakalı sert tepki gösterdi. Maduro, ''Ülkenin milli havayolu şirketi Conviasa çalışanlarının en büyük uçağını gasbetti.'' ifadesini kullandı.

Maduro, Venezuela halkının tarih boyunca ''Dirençli ve cesur'' olduğunu vurgulayarak tüm ülkeyi birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı.

Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına çıkacak! Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına... Haberi Görüntüle

UÇAĞIN MALİYETİ 83 MİLYON DOLAR

Maduro Venezuela'nın iki düşman ülksi olduğunu belirterek, ''Venezuela'nın iki düşmanı var: Bizi sömürgeleştirmek isteyen, Kuzey Amerika emperyalizmi ile kriminal bürokrasidir'' ifadelerini kullandı.

Venezuela Ulusal Meclisi'nden (AN) tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin kargo uçağına el koyması tepkilere sebep oldu.

Uçağın ülkeye 83 milyon dolar maliyeti olduğunu vurgulayarak, ''Venezuela halkına ait 83 milyon dolarlık uçak Arjantin'den havalandı ve daha sonra çalındı.'' ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading