Yandex Metrica

Sitede Ara

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum'

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Görüşmeye dair hem Kurtulmuş'tan hem de Kremlin Sarayı'ndan bir açıklama yapıldı.

Dünya

26.09.2024, 01:25

Rusya'daki resmi temaslarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi. Yaklaşık 40 dakika süren kabule ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurtulmuş, "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'e, nazik kabulleri dolayısıyla teşekkür ediyor, ziyaretimizin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da konuştu: 'Yeni bir Birleşmiş Milletlere ihtiyaç var' TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da konuştu: 'Yeni bir Birleşmiş Milletlere ihtiyaç... Haberi Görüntüle

"EKİM AYINDA YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ"

Görüşmeye dair Kremlin'den de bir açıklama yapıldı. Açıklamada Putin'in Kurtulmuş'u kabulü sırasında Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun da hazır bulunduğu bildirildi. Görüşmenin başlangıcında konuşan Putin'in  "Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin parlamento dahil her alanda gelişmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz." dediği belirtilen açıklamada kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la son olarak temmuz ayında Astana'da bir araya geldiğini hatırlattığı ve ekim ayında Kazan'da bir kez daha görüşeceklerini söylediği bildirildi. Putin, "BRICS zirvesinde kendisiyle ayrı bir toplantı planladık." şeklinde konuştu.

Vladimir Putin ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin her akanda çok başarılı bir biçimde geliştiğini belirterek iki iyi komşunun işlerinin yolunda gittiğini söyledi. 

İsrail'in yeni odağı Lübnan! Savunma Bakanı Gallant, güçlerini kuzeye kaydırdıklarını söyledi İsrail'in yeni odağı Lübnan! Savunma Bakanı Gallant, güçlerini kuzeye kaydırdıklarını... Haberi Görüntüle

VOLODİN İLE GÖRÜŞME

TBMM Başkanı Kurtulmuş, gün içinde Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin ile bir araya geldi. Görüşmede, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Türkiye-Rusya Federasyonu Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da yer aldı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading