Yandex Metrica

Sitede Ara

"Wagner" out "Afrika Kolordusu" in! Rusya düğmeye bastı: Bölgede kendi birimini kuracak

"Wagner" out "Afrika Kolordusu" in! Rusya düğmeye bastı: Bölgede kendi birimini kuracak

Geçtiğimiz aylarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e isyan bayrağını çekerek Moskova'ya kadar ilerleyen Wagner, daha sonra Belarus Lideri Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle birlikte geri çekilmiş ve Belarus'a yerleşmişti. İlerleyen süreçte Wagner Lideri Yevgeni Prigojin şüpheli helikopter kazası ile hayatını kaybetmişi. Afrika'da aktif faaliyet gösteren Wagner'in yerini "Afrika Kolordusu" birimi alacak.

Dünya

23.02.2024, 22:45

"Wagner"den boşalan görevi "Afrika Kolordusu"na emanet etmeye hazırlanan Rus ordusu kurduğu bu birimle birlikte, Wagner Grubu'nun Afrika'daki eski operasyonlarını sürdürme çabalarını derinleştirecek.

"Moskova, kıta üzerindeki etkisini sağlamlaştırmaya çalışıyor" denilen Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) adlı düşünce kuruluşunun son bülteninde "Afrika Kolordusu", Wagner Grubu'nun Afrika'daki eski operasyonlarını üstleneceğini bildirdi. 

AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular' AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular' Haberi Görüntüle

"İŞE ALIM SÜRECİ BAŞLADI"

İki Binbaşı adlı Telegram kanalındaki yazışmalara gönderme yapan ISW, "Rusya Savunma Bakanlığı eski Wagner personelini doğrudan işe alma konusundaki başarısız girişimin ardından, Wagner Grubu'nun Afrika'daki operasyonlarını kapsamak amacıyla Rus 'Afrika Kolordusu' için işe alım süreci başlattığı bildirildi" diye yazdı. Öte yandan iki subayın paylaşımında yeni bir için personel alımını duyuran bir afişin görüntüsüne de yer verildi.

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim'... Haberi Görüntüle

"SÜREÇ BÜYÜK ÖLÇÜDE BAŞARISIZ"

Öte yandan Savaş Çalışmaları Enstitüsü'ne (ISW) göre, "Rus 'Afrika Kolordusu'na eleman alımının kamuya duyurulması ihtiyacı", Moskova'nın "Afrika'daki operasyonlar için eski Wagner personelini doğrudan işe alma girişiminin büyük ölçüde başarısız olduğunu" belirten önceki raporları destekliyor. 

Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm bileşenlerinin ABD içinde üretilmesini isteyeceğiz Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm... Haberi Görüntüle

"AFRİKA RUSYA'NIN İLGİ ODAĞI"

"Afrika kıtası Rusya'nın ilgi odağıdır" denilen Telegram paylaşımında, "Afrika Kolordusu"nun, Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov'un Libya Ulusal Ordusu komutanı Halife Haftar ile görüşmek üzere Libya'ya yaptığı ziyaret sonrasında kurulduğu iddia ediliyor. Ayrıca, Wagner, 2018'in sonlarından bu yana Libya'da Haftar'ın grubunu desteklemek için faaliyet gösteriyordu denildi.

İki Subay kanalının paylaşımında ayrıca, Yevkurov'un ziyaretinin, Ağustos ayında Rusya'nın başkentinde düzenlenen Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı ve Ordu-2023 etkinliği sırasında varılan "Rusya-Libya anlaşmalarının uygulaması" niteliğini taşıdığını ifade edildi.

Pakistan'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 29 kişi hayatını kaybetti Pakistan'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 29 kişi... Haberi Görüntüle

"KONUMUNU GÜÇLENDİRECEK"

İki Binbaşı kanalında, "Kremlin için karanlık kıtadaki ana rakipler ABD ve Fransa dahil NATO müttefikleridir. Rus askeri departmanı Batı etkisine karşı koyacak ve Moskova'nın Afrika'daki konumunu güçlendirecek." denildi.

İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri Bakanlığına çağrıldı İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri... Haberi Görüntüle

"BUNUN BİR BEDELİ VAR"

Ayrıca paylaşımın devamında, "Rus Afrika Kolordusu, nihayet yeni-sömürgeci bağımlılıktan kurtulmak, Batı varlığını temizlemek ve tam egemenlik kazanmak isteyen ülkeleri desteklemek için kıtada tam ölçekli askeri operasyonlar yürütmek zorunda kalacak." denildi.

İki Binbaşı kanalı bunun bir bedeli olacağını açıkça belirterek, "Hayırseverlikten bahsetmiyoruz" ifadelerini kullandı. Kanal, Moskova'nın "Afrika'da güç faktörünü kullanması"nın Rusya'ya siyasi güç kazandırması, "dost hükümetlerin ve rejimlerin iktidara gelmesi" ve " üslerin, havaalanlarının ve deniz merkezlerinin bedava kiralanması" gerektiği belirtildi. 

İşkenceden bir ölüm daha: İsrail hapishanelerine giren sağ çıkamıyor İşkenceden bir ölüm daha: İsrail hapishanelerine giren sağ çıkamıyor Haberi Görüntüle

"NADİR ELEMENTLER..."

Öte yandan kanalda, Kremlin'in ayrıca "altın, platin, kobalt, uranyum, elmas, petrol, nadir toprak elementleri yataklarının kontrolü ve bunların Afrikalı ortaklarla karşılıklı yarar sağlayan şartlarda geliştirilmesinden" oluşan "ekonomik kâr payları" arayacağı değerlendirmesi de yer aldı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading