Yandex Metrica

Sitede Ara

WhatsApp Android kullanıcıları için yeni özellik duyuruldu: Şifresiz girme dönemi başlıyor!

WhatsApp Android kullanıcıları için yeni özellik duyuruldu: Şifresiz girme dönemi başlıyor!

Meta, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için bir süredir geçiş anahtarını test ediyordu. Resmi olarak duyuruldu; kullanıcılar artık şifre olmadan da hesaplarına giriş yapabilecek. İşte 'Passkey' özelliğinin ayrıntıları...

Teknoloji

23.01.2024, 21:34

Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp’ın kurucusu Meta, her bir platformu için sık sık güncelleme yapıyor. Ancak bunlardan en öne çıkanı ise genellikle WhatsApp'a gelen yenilikler oluyor.

Kısa bir süre önce WhatsApp'a 'kanallar' özelliği eklenmişti. Bunun ardından bir yeni önemli özellik daha resmi olarak duyuruldu. Android telefon kullanıcıları, artık hesaplarına girerken şifreye ihtiyaç duymayacak.

Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Haberi Görüntüle

WHATSAPP ANDROİD UYGULAMASINA GEÇİŞ ANAHTARI GELDİ

Son dönemde birçok uygulamada kullanılan geçiş anahtarı, kullanıcıya gösterilmeyen şifreli bir oluşumdur ve parola yerine kullanılır. WhatsApp'ın Android kullanıcıları da, artık bu özellikten yararlanabilecek.

Teknoweek’in haberine göre; WhatsApp'ın 'Passkey' isimli geçiş anahtarı özelliği ile birlikte, belirli bir şifre kullanmadan cihazda bulunan özel bir anahtar sayesinde WhatsApp’a giriş yapabilirsiniz. 

Bu özellik, biyometrik kimlik doğrulama (parmak izi veya yüz tanıma) gibi özelliklerle de birleştirilebilir. Bu sayede, kullanıcıların uygulamaya erişimleri daha güvenli hale gelmiş oluyor.

WhatsApp'ın özellikle ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Parmak izinizi, yüzünüzü veya ekran kilidinizi kullanarak geçiş anahtarı temelinde doğrulama yapabilirsiniz. Geçiş anahtarlarınız güvenle Google Şifre Yöneticisi içerisinde saklanır.” 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading