Yandex Metrica

Sitede Ara

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Tek tıkla dolandırılmaktan kurtulun: Hem iOS hem de Android'de geçerli

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Tek tıkla dolandırılmaktan kurtulun: Hem iOS hem de Android'de geçerli

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısı dikkat! Bu işlem sizi dolandırıcılardan kurtaracak. Sadece bir kaç dakika içinde siber korsanlara karşı önlem alabilirsiniz. İşte sizi hırsızlardan kurtaracak o bilgi...

Gündem

09.07.2024, 17:33

Çoğu zaman bir uygulamayı indirdiğimizde varsayılan olarak belirlenen ayarları kabul ederiz. Her ikisi de diğerlerinin yanı sıra konum gibi mahremiyeti belirleyenler. WhatsApp'ta varsayılan olarak belirlenen ve çoğu zaman tembellik ya da bilgisizlik nedeniyle değiştirmediğimiz seçeneklerden biri, çok basit bir şekilde siber saldırılara kapı açabiliyor.

Elbette WhatsApp'ta size resim veya ses dosyası gönderdiklerinde bunlar otomatik olarak indirilir. Bu, varsayılan olarak etkinleştirilen bir seçenektir ve telefonlarımızın resimler, memler, sesler ve daha fazlasıyla dolmasına ve cihazın hafızasının dolmasına neden olanla aynıdır. Sesli mesaj olmaları halinde otomatik olarak indirilmeleri nedeniyle ses sorunu çözülemez.

İletişim Başkanlığı'ndan 'Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 1 milyon 200 bin dolarlık tekne alındı' iddiasına yalanlama İletişim Başkanlığı'ndan 'Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 1 milyon 200 bin dolarlık... Haberi Görüntüle

OTOMOMATİK İNDİRMEYİ ÖNLEYİN

Ancak, varsayılan olarak otomatik dosya indirme işleminin bir parçası olan dosya ve görsel ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bu seçeneğin devre dışı bırakılması, özellikle gruplar halinde dolaşan ve birçok kez iletilmiş olan görüntülerin birikmesini ve bunun cihazın kapasitesi açısından doğuracağı sonuçları önler.

Fakat bu işlevin başka bir fayda sağlama avantajı vardır: Otomatik indirmeyi önleyerek bilgisayar korsanlarının dosya göndermesini ve bu dosyaların bizim bilgimiz veya iznimiz olmadan indirilmesini önler . WhatsApp'ın halihazırda bilinmeyen numaralara karşı koruma mekanizmaları olmasına rağmen, bilgisayar korsanları bir cep telefonunun kontrolünü ele geçirdikten sonra kişilere kötü amaçlı dosyalar gönderebilirler ve bilinen bir numaradan geldikleri için otomatik olarak indirilirler.

Bunu önlemek için, hem hafıza hem de güvenlik nedeniyle, WhatsApp Ayarları, Depolama ve Veriler'e gitmeniz ve hem iOS hem de Android'de yapılabilen otomatik indirmeyi değiştirmeniz gerekir , ancak yalnızca cep telefonundan, bilgisayarlar için uygulamadan değil. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading