Yandex Metrica

Sitede Ara

Yahudi asıllı Türk iş adamı Kasadolu: İsrail ordusuna katılanlar vatandaşlıktan atılsın

Yahudi asıllı Türk iş adamı Kasadolu: İsrail ordusuna katılanlar vatandaşlıktan atılsın

Yahudi asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Doğan Kasadolu, soykırımcı İsrail ordusuna katılarak Gazze’de savaşan TC uyruklu şahısların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Kasadolu, Hamas'ın ise terör örgütü olmadığını vurguladı.  

Gündem

14.06.2024, 08:26

Türk vatandaşı olan Yahudi asıllı iş insanı ve kendisini “Vatanına bağlı Osmanlı Yahudisi” olarak tanımlayan, Doğan Kasadolu İsrail ordusuna katılan Yahudilerin vatandaşlıktan çıkartılmasını istedi. 

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli çocuklar için düzenlediği yardım kampanyaları ile bilinen bağımsız Filistin devletini savunan musevi işadamı Doğan Kasadolu Filistin'e desteğini bir kez daha duyurdu. Kasadolu, hem Türkiye hem İsrail vatandaşlığı bulunup 7 Ekim’den sonra İsrail ordusuna katılan şahısların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini söyledi.

İsrail ordusuna katılarak Gazze'de soykırım yapan Türk vatandaşı Yahudilerle ilgili TBMM gündemine taşınan teklife destek verdiğini kaydeden, Kasadolu  Gazze’de kurtuluş savaşı veren Hamas’ın terör örgütü olarak nitelendirilemeyeceğinin altını çizdi.

Hamile kadına öldüresiye dayak sonrası Bakan Göktaş'tan açıklama Hamile kadına öldüresiye dayak sonrası Bakan Göktaş'tan açıklama Haberi Görüntüle

"BU SAVAŞTA HAMAS'IN YANINDA YER ALIYORUZ"

Doğan Kasadolu, Yeni Akit gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İsrail’de savaş faaliyetlerinde bulunan Yahudiler yani Türk vatandaşı olan Yahudiler varsa onların bulunmasını istiyoruz. Ben bu kanun teklifini yürekten destekliyorum. Bu tür insanları da protesto ediyorum, telin ediyorum. HÜDAPAR’ın Meclis’e taşıdığı teklifi yürekten destekliyorum.

Yalnızca bugün değil, aylardır bu konu üzerinde duruyorum. Hatta bundan 10 sene önce yine bu konu gündeme gelmiş, Ankara’da bir suç duyurusu olmuştu. Fakat netice çıkmadı. Şu anda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Türkiye’de yaşayıp da İsrail’e gidip savaşıp tekrar geri dönenler hakkında araştırma yapıyor.

Biz Türk’üz. Türkiyemizin menfaati neredeyse oradayız. Bu savaşta Türkiye durumunu ve duruşunu belli etmiştir. Bu savaşta biz Hamas’ın yanında yer aldık ve almaya devam ediyoruz. Hiç kimse gelip de Hamas’a terörist diyemez. Çünkü bizim duruşumuz belli. Politikamız belli.

Habere Tepki Ver

5

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading