Yandex Metrica

Yaktı, yıktı, çekildi: İşgalci İsrail 2 gün süren baskının ardından Tulkerim'den ayrıldı

Yaktı, yıktı, çekildi: İşgalci İsrail 2 gün süren baskının ardından Tulkerim'den ayrıldı

İşgalci İsrail ordusu, 2 gün boyunca yakıp yıktığı ve ağır tahribat verdiği Batı Şeria'nın Tulkerim kentinden çekildi. Kentten çekilen soykırım ordusu geride 5 ölü, yaralılar ve alt yapıda büyük tahribat bıraktı.

Dünya

30.08.2024, 10:57

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Tulkerim kentine düzenlediği baskınlar nihayet sona erdi. 48 saat süren baskınlarda 5 Filistinli şehit edilirken çok sayıda Filistinli de yaralandı. Altyapısına büyük zararlar verilen kentin anayolları, içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri büyük tahribata uğradı. 

48 saat boyunca buldozerlerle önüne geleni deviren işgalciler, ayrıca elektrik direklerini söktü, evleri yıktı ve ağaçları kullanılmaz hale getirdi. Dün de Tubas kentindeki el-Faria Mülteci Kampı'ndan çekilen İsrail ordusu burada 30 saat kalmıştı.

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına "II. İntifada"nın yaşandığı 2002'den itibaren en yoğun ve kapsamlı "Yaz Kampları" adlı saldırısını başlattığını duyurmuştu.

Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma bildiriminde bulundu Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım... Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'YA DÜZENLENEN BASKINLAR 7 EKİM'DEN SONRA İYİCE ARTTI

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında en az 670 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'deki saldırılarıyla eş zamanlı olarak Batı Şeria'da da saldırılar düzenliyor. Buraya düzenlenen baskınlarla toprakların asıl sahibi Filistinlileri keyfi olarak gözaltına alan, tutuklayan ve hata öldüren soykırımcılar, yasa dışı yerleşimlerle de işgali genişletiyor. Batı Şeria üzerinde hiçbir hakkı olmamasına rağmen bölgede yasa dışı birçok yerleşim yeri inşa eden İsrail, bölgede Yahudi nüfusunu artırmaya çalışıyor. Filistinliler ise topraklarını işgalcilerden korumak için direniyor. İsrail'in saldırıları hem ordu güçleriyle hem de fanatik Yahudiler vasıtasıyla gerçekleşiyor. Fanatik Yahudiler çoğu zaman askerlerin korumasında Filistinlilere saldırıyor, onların evlerine ve araçlarına , zeytin ağaçlarına zarar veriyor. Geçtiğimiz haftalarda bir Filistinli fanatiklerin saldırısı sonucu yanarak can vermişti. İsrail ise olaya karışanlar hakkında herhangi bir cezalandırma yoluna gitmemişti. Özellikle 7 Ekim'den sonra İsrail baskınları daha da artmış durumda. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading