Yapı Kredi Bankası satılıyor mu? Reuters'in iddiasına Koç Holding'ten açıklama!

Yapı Kredi Bankası satılıyor mu? Reuters'in iddiasına Koç Holding'ten açıklama!

Türkiye'nin en köklü bankalarından biri olan Yapı Kredi Bankası ile ilgili gündeme gelen iddiaların ardından Koç Holding'den flaş açıklama geldi. Reuters'in iddiasına göre Yapı Kredi'deki Koç Holding hisselerinin satışı konusunda Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Koç Holding yatırımcılarını bilgilendirmek amacıyla açıklamada bulundu.

Ekonomi

21.05.2024, 22:54

Bankacılık sektörü öncülüğünde Borsa İstanbul bugün rekorunu bir kez daha kırdı. BİST 100 11 bin seviyesini geçti. Gündeme düşen bir iddia sonrası  Yapıkredi ve Koç Holding hisseleri ise taban yaptı. Reuters'in iddiasına göre First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma görüşmelerinde ileri aşamaya gelindiği belirtildi. İşlem büyüklüğünün 8 milyar dolar olduğu da iddia edilirken Koç Holding çıkan haberlere yönelik, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

Black Friday 2024 Efsane Cuma ne zaman, hangi gün başlıyor? Black Friday 2024 Efsane Cuma ne zaman, hangi gün başlıyor? Haberi Görüntüle

YAPI KREDİ BANKASI SATILIYOR MU?

Koç Holding, Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile görüştüğü ve bu görüşmelerin ileri aşamada devam ettiği iddia edildi. Fyat konusunda pazarlıkların sürdüğü ve işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar olduğu iddia edildi. 

Samsung Galaxy S24 FE ne zaman satışa çıkıyor, fiyatı ne kadar? Samsung Galaxy S24 FE ne zaman satışa çıkıyor, fiyatı ne... Haberi Görüntüle

KOÇ HOLDİNG'TEN "YAPI KERDİ BANKASI" AÇIKLAMASI

Koç Holding, Yapı Kredi Bankası'nın satışıyla ilgili KAP'a açıklamada bulundu. Açıklamada "Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır." denildi. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading