Yandex Metrica
SON DAKİKA

Yapımına şiddetle karşı çıkmışlardı! İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü rekorlara doymuyor

Yapımına şiddetle karşı çıkmışlardı! İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü rekorlara doymuyor

İstanbul Havalimanı, 15 Haziran Cumartesi günü 811 gidişe ve 811 gelişe ev sahipliği yaparak tarihinin en yüksek ikinci uçuş rekorunu kırdı. Öte yandan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın yolcu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ise araç geçiş rekoru kırdığını duyurdu.

Ekonomi

18.06.2024, 12:13

Yapımına şiddetle karşı çıkılan, yapılmasın diye eylemler düzenlenen ve hatta Gezi kalkışmasında "Gezi Platformu" adı verilen oluşumun inşaatına başlanmamasını şart koştuğu İstabul Havalimanı, pırıl pırıl parlamaya devam ediyor. 29 Ekim 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan havalimanı, kırdığı rekorlarla Avrupa'nın en iyi ve yoğun havalimanı olma özelliği kısa sürede kazandı. 2013'te ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan İstanbul Havalimanı, 5 yıl boyunca birçok engellemeyle karşılaştı. Gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından yapılan karalamaya yönelik haberler amacına ulaşamadı ve dev yapı 2018'de hizmete girdi. 

İşte o karşı çıkılan ve yapılmaması için akla hayale gelmeyen girişimlerde bulunulan İstanbul Havalimanı, Kurban Bayramı arefesinde tarihin en yüksek ikinci uçuş sayısına ulaştı. 

İstanbul Havalimanı, 10 Haziran 2023'te yani Şampiyonlar Ligi finalinin ertesi günü 1690 uçuşla tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Şimdi bu rekora çok yaklaşan yeni bir uçuş sayısına ulaşıldı. 15 Haziran Cumartesi yani Kurban Bayramı'nın arefesinde toplamda 1642 sefer icra edildi. Bu uçuşların 831'i geliş olurken 811'i ise gidiş olarak gerçekleşti. 

İlk sigorta tarihinizi hemen kontrol edin! Erken emeklilikte şartlar değişti! Yaş gün taplosu ve prim gün sayısına güncelleme! İlk sigorta tarihinizi hemen kontrol edin! Erken emeklilikte şartlar değişti!... Haberi Görüntüle

İKİ REKOR DAHA

Bir başka rekor da Antalya Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kırıldı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nda yolcu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise araç geçiş rekoru kırıldığını duyurdu. Uraloğlu, paylaşımında "15 Haziran Cumartesi günü Antalya Havalimanı'nda uçak ve yolcu trafiğinde 2024 senesinin rekorunu kırdık. Uçuş sayısı 1163, yolcu sayısı 198 bin 944. Her alanda konforla ulaştıran eserlerle Türkiye hızlanıyor." ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, aynı paylaşımında 13 Haziran Perşembe günü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 186 bin 828 araca hizmet verdiğini ve bununla yeni bir geçiiş rekoruna imza attığını belirtti.

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading