Yandex Metrica

Sitede Ara

Yargıtay'dan emsal karar! Eski eşi yeni eşle kıyaslamak boşanma sebebi oldu!

Yargıtay'dan emsal karar! Eski eşi yeni eşle kıyaslamak boşanma sebebi oldu!

Yargıtay yeni bir karara imza attı. Artık yeni eşi eski eşle kıyaslamak boşanma sebebi sayıldı. Mahkeme kadına nafaka ve tazminat ödemesine karar verdi.

Yaşam

18.06.2024, 18:04

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal bir karar imza attı. Ankara da yaşayan bir kişi vefat eden eski eşi, yeni eşle kıyaslayan koca tam kusurlu bulundu.  İddiaya göre adamın yeni eşine ilgi göstermediği, vefat eden eşine ait olan mücevherleri kullandığı, mücevherlerin daraltılıp isim yazdırıldığı sonrasında ise boşanma planı yaptığını ederek genç kadın boşanma davası açtı.

Erkek mahkemeye başvurarak 50 bin TL maddi, 50 bin TL manevi tazminat davası talebinde bulundu.

27 Ağustos 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 27 Ağustos 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

KIYASLANAN EŞ MAHKEMEYE DAVA AÇTI

Ancak kadın iddiaları yalanladı ve mahkemeye karşı dava açtı. Erkeğin sürekli eski eşi ile kendisini kıyasladığını belirttiği, hor gördüğü ve dışladığını belirterek evden kovduğunu iddia etti. 

Evinde ölü bulunmuştu! Ahu Tuğba'nın 11 yıl önce yazdığı vasiyeti ortaya çıktı Evinde ölü bulunmuştu! Ahu Tuğba'nın 11 yıl önce yazdığı vasiyeti... Haberi Görüntüle

ERKEK TAM KUSURLU SAYILDI

Kadın ise 100 bin TL maddi, 100 bin TL manevi tazminat davası açtı. Mahkeme ise kocanın, eşini, eski eşi ile kıyasladığını ve kadını ortak hanede istemediğini, kadının kusurunun ise ispatlanamadığını" belirterek kocayı tam kusurlu buldu.

Mahkeme ise kadına, 40 bin lira maddi, 30 bin lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ayrıca kadına bin 500 TL'de yoksulluk nafakası ödemesini kararlaştırdı.

Cemre Kemer'den Gülçin Ergül'e ağır sözler! Hepsi grubunun dağılmasına ilişkin şaşırtan itiraf! Cemre Kemer'den Gülçin Ergül'e ağır sözler! Hepsi grubunun dağılmasına ilişkin... Haberi Görüntüle

İSTİNAF BAŞVURUYU REDDETTİ

Erkek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi'ne başvuru yaptı ve erkeğin istinaf başvurusu reddedildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını hukuka uygun olduğunu tespit etti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading