Yarın gökyüzüne baktığınızda: Süper Ay'ı göreceksiniz! En yakın konumda olacak

Yarın gökyüzüne baktığınızda: Süper Ay'ı göreceksiniz! En yakın konumda olacak

Gökbilimcilerin hesaplamalarına göre, 17 Ekim 2024 gecesi herkes gökyüzüne hayranlıkla bakacak. Süper Ay, çok yakından görülecek. İşte haberin detayları...  

Bilim / Teknoloji

16.10.2024, 18:47

Gökyüzünde yaşanacak olan bu kozmik olay, herkesi heycanlandırıyor. Gökblimicilerin hesaplamalarına göre yarın ortaya çıkacak olan Süper Ay, çok yakından görülecek. Birçok kişi şimdiden teleskoplarını hazırlamaya başlasın.

Süper Ay, Dünya'ya en yakın konumdan geçecek. Bunu dünyann gözküyüzü meraklıları saatlerini ayarladı ve yarını iple çekiyor. Yarın güneş batıktan sonra ortaya çıkacak olan Süper Ay sayesinde herkes gökyüzünde ay'ı yakından görebilecek. Birçok kez yaşanan bu olay dolayısıyla kıyı bölgelerinde gelgitler olabilir. 

Moda ve uzay buluşuyor! İlk kadın Astronot Ay'da hangi ayakkabı markası ile uzaya çıkacak? Moda ve uzay buluşuyor! İlk kadın Astronot Ay'da hangi ayakkabı... Haberi Görüntüle

Süper Ay'da ne olur?

Süper ay, neredeyse yerberi noktasına (Ay'ın eliptik yörüngesinde Dünya'ya en yakın olduğu yer) denk gelen dolunay veya yeni aydır. Dünya'dan bakıldığında Ay'ın görünen boyutunun normalden biraz daha büyük olmasına neden olur.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading