Yasal Takipteki Borçlu Sayısı Patladı! Milyarlarca liralık kredi ve kredi kartı borcu olanlar radara takıldı

Yasal Takipteki Borçlu Sayısı Patladı! Milyarlarca liralık kredi ve kredi kartı borcu olanlar  radara takıldı

Bireysel kredi kartı ya da kredi borcu nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı ağustos ayında yükseliş gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre bakıldığında takibe takılanların sayısı yüzde 46 arttığı açıklandı. Yılın ilk sekiz ayında kişi sayısındaki artış büyük dikkat çekti.

Ekonomi

08.10.2024, 15:48

Bireysel kredi ve kredi karı borçlularının sayısı yükseldikçe yasal takibe takılanların sayısı da aydan aya artış gösteriyor. Aylardır devam eden artış​ oranı ağustos ayında da değişmedi. Borçlarını ödeyemeyerek radara giren kişi sayısı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46 oranında yükseldiği görüldü.

Türkiye'de ilk defa! O cihaz Kahramanmaraş Havalimanı'na yerleştirilecek Türkiye'de ilk defa! O cihaz Kahramanmaraş Havalimanı'na yerleştirilecek Haberi Görüntüle

GÜN GEÇTİKÇE YÜKSELİYOR

Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı verilere göre, bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde 899 bin kişi olduğu söylendi. Yine aynı dönemde  bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise 737 bin kişi olarak paylaşıldı. 

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 08.10.2024 salı günü BIST 100 kapanış rakamı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 08.10.2024 salı günü BIST 100... Haberi Görüntüle

YASAL TAKİP YÜZDE 39 ORANINDA ARTTI

Bir önceki yıla göre Ocak-Ağustos 2024 dönemi bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 39 artı. Bu yüzdelik dilim ise  1.213 bin kişi olduğunu açıklıyor.

Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Haberi Görüntüle

96 MİLYAR LİRA ALACAKLI 

Risk Merkezi verilerine göre Ağustos 2024 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde dahil olunacak şekilde alacaklar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 126 artış göstererek 96 milyar TL oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading