Yandex Metrica

90'lık ninelerden gizli tarif: İşte 3 kafadarın uzun ömür sırrı

90'lık ninelerden gizli tarif: İşte 3 kafadarın uzun ömür sırrı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde yaşayan 90 yaşındaki üç komşu kadın, sağlıklı ve uzun ömürlerini doğal yöntemlerle hazırladıkları tarhana çorbasına borçlu olduklarını belirtti. Pakize Tosun, Ümmü Kılıç ve Ümmü Ergin, yıllardır geleneksel yöntemlerle hazırladıkları tarhanayı yapmaya devam ediyor.

Yaşam

16.09.2024, 12:28

Sarıgöl'ün Dadağlı Mahallesi'nde 90 yaşını geride bırakmış olan Pakize Tosun, Ümmü Kılıç ve Ümmü Ergin, her yıl kışlık hazırlıklarını birlikte yapıyor. Özellikle ev tarhanasını üçü birlikte yapmayı bir gelenek haline getirmişler. Pakize Tosun, her yıl tarhanayı yaparken yaşadıkları süreci "Biz üç arkadaş, özellikle yapımı zahmetli olduğu için tarhanayı birlikte yaparız. Ev tarhanası, kırmızı biber, domates, soğan ve tarhana otu kullanılarak yapılır. Malzemeler kaynatılır ve soğuyunca yoğurt ve un eklenerek karılır. Bir hafta bekletilen karışım, ardından damlara çıkarılarak kurutulur. Bu süreç bir ay kadar sürer, fakat zahmetine değiyor." sözleriyle anlattı.

13 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 13 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

TARHANA İLE UZUN YAŞAMIN SIRRI

Pakize Tosun, sabah kahvaltılarında tarhana çorbası tüketmenin sağlıklı yaşamın anahtarı olduğunu ifade etti ve "Kış aylarında her sabah kahvaltımızda tarhana çorbası yaparız. Tereyağı ve domates sosu ile lezzetli ve besleyici bir çorba olur. Ramazan ayında bile orucumuzu tarhana çorbası ile açarız. Küçük çocuklarımıza da bu sağlıklı çorbayı içiririz. Tarhananın uzun ömür üzerinde etkisi olduğuna inanıyoruz." diyerek tarhananın sofralarındaki önemine dikkat çekti.

Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı bakın kaç lira Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı... Haberi Görüntüle

"EV TARHANASI YE, UZUN YAŞA"

Uzun ömürlerinin sırrını doğal beslenmeye bağlayan üç arkadaş, özellikle tarhananın insan sağlığına olan faydalarından bahsetti. Pakize Tosun, "Bizim buralarda bir söz vardır: 'Tarhana tarlaya kadar, bulgur öğleye kadar.' Tarhananın yeri bizde başkadır." diyerek ev yapımı tarhananın hayatlarındaki yerini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading