Yandex Metrica

Sitede Ara

Bilim adamlarından büyük keşif! Sırrı araştırılıyor! Kayseri'de 8 milyon yıllık dev kafatası bulundu!

Bilim adamlarından büyük keşif! Sırrı araştırılıyor! Kayseri'de 8 milyon yıllık dev kafatası bulundu!

Kayseri'nin Yamula Barajı kıyısı yakınlarında yapılan kazı çalışmaları sonrasında 7.5-8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen dev domuz kafatası bulundu. Bulunan fosile ilişkin yürütülen çalışma kapsamında, Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, "İlk kez böyle bütün halde bulduk. Hatta dev domuz olarak da nitelendiriyoruz. Geç Miyosen dönemine ait. 7.5- 8 milyon öncesi diye niteleyebiliriz" açıklamasında bulundu. 

Yaşam

30.08.2024, 15:32

2017 yılında Kayseri'de çobanlık yapan Murat Adıyaman, Kocasinan ilçesinde bulunan Yamula Barajı kıyısında kemik parçaları buldu. Alınan numunelerin incelenmesinin ardından kemiklerin  6-7.5 milyon yıllık olduğu anlaşıldı.

Afra Saraçoğlu hakkında şaşırtan itiraf! Mert Yazıcıoğlu'ndan eski sevgilisine gönderme! Afra Saraçoğlu hakkında şaşırtan itiraf! Mert Yazıcıoğlu'ndan eski sevgilisine gönderme! Haberi Görüntüle

8 MİLYON YILLIK DEV KAFATASI BULUNDU

2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzeler Genel Müdürlüğü ise kazı çalışmaarına başladı. 6 yıl boyunca süren kazı çalışmaları sonrasında ise mayıs ayı başlarında yeni bir kemik parçası bulundu.

Kemik parçalarının domuza ait olduğu öğrenilirken dev kafatası olduğu anlaşıldı. Fosil toprak altından çıkartılırken Kayseri Bilim Merkezi Laboratuvarı'na getirilirken, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, "İlk kez böyle bütün halde bulduk. Şimdi domuz deyince de böyle basitmiş gibi geliyor. Ama bu canlı günümüz domuzlarına hiç benzemiyor.'' dedi.

Hadise'nin kalça dansı sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Eleştiri oklarının hedefi oldu! Hadise'nin kalça dansı sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Eleştiri oklarının hedefi... Haberi Görüntüle

'DOĞAL MİRASLARIMIZ'

Günümüzdeki domuzlardan farklı olduğunu belirten Dr. Okşan Başoğlu, ''Önce etrafını bir açtık, sonra alçıladık. Alçıya alarak kesekle çıkardık, getirdik. Şimdi burada temizlendi ve onarım aşamaları gerçekleştirilecek. Böyle güzel örnekler çıkınca, biz daha çok hevesleniyoruz. Daha böyle şevkle çalışıyoruz. Bunlar, doğal miraslarımız. Bu alana katkıda bulunduğumuz için de ekip olarak gurur duyuyoruz. Bugüne kadar bine yakın çıkan fosilimiz var" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading