Yandex Metrica

DOLAR

33.98

%0.05 expand_less

EURO

37.73

%0 expand_less

ALTIN

2728.30

%0.04 expand_less

BIST

9771.16

%0 expand_less

BTC ($)

52845.59

%0 expand_less

Sitede Ara

Bilim insanları 'imkansız' dedi! 60 milyon yıl önce oluşan kayıp kıta buzulların arasında bulundu!

Bilim insanları 'imkansız' dedi! 60 milyon yıl önce oluşan kayıp kıta buzulların arasında bulundu!

Bilim insanları 60 milyon yıl önce Kuzey Buz Denizi'nin güneyinde kayıp bir kıta keşfetti. Kanada ve Grönland arasında kalan bölgede bulunan kıtaya ilişkin bilim adamları önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşam

23.07.2024, 17:56

İngiltere'nin Derby Üniversitesi dünya tarihinde çığır açacak bir keşif gerçekleştirdi. Bilim adamlarının yaptığı aratırmalar sonucunda Kanada ve Grönland arasında yer alan Davis Boğazı'nın altındaki bölgede 400 kilometre uzunluğunda kara parçası keşfedildi. 

Ferdi Tayfur ve kızı Tuğçe Tayfur arasında ipler gerildi: Beni harcadı... Ferdi Tayfur ve kızı Tuğçe Tayfur arasında ipler gerildi: Beni... Haberi Görüntüle

GRÖNLAND'DA YENİ KITA KEŞFEDİLDİ

Bölgedeki levha tektoniği hareketlerinin inccelenmesinin ardından araştırmacılar proto-mikto kıtasının, başka bir kıtadan koparak tektonik bir blok olduğunu açıkladı. Araştırmacıların incelemelerine göre Kuzey Amerika ve Grönland arasındaki uzun süreli çatlak ve deniz tabanına yayılması sonucunda oluştuğu açıklandı.

Şarkıcı Teoman gündemden düşmüyor! Atatürk hakkında söyledikleri büyük yankı uyandırdı! Muhalif cephe linç etti! Şarkıcı Teoman gündemden düşmüyor! Atatürk hakkında söyledikleri büyük yankı uyandırdı!... Haberi Görüntüle

118 MİLYON YIL ÖNCE OLUŞMAYA BAŞLADI

Araştımacı ekipler proto-mikro boyuttaki kıtanın 118 milyon yıl önce Kanada'daki tektonik hareketlilik sonucunda Grönland ile oluşan çatlak sonrası ayrıldığı bilgisi verildi. 

Dr. Jordan Phethean, ''Yırtılma ve mikro kıta oluşumu kesinlikle devam eden olgulardır; her depremle bir sonraki mikro kıtanın ayrılmasına doğru ilerliyor olabiliriz. Çalışmamızın amacı, onların oluşumunu yeterince iyi anlayarak gelecekteki evrimi tahmin edebilmektir.'' dedi.

5 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 5 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

3 MİLYON YILDIR DENİZ TABANINDA

118 milyon yıl önce oluşan çatlağıın bugün deniz tabanında Davis Boğazı olarak bilinen bölge de 61 milyon yıl önce yayılmaya başladığı, ancak 3 milyon yıl sonra bilim insanları ise deniz tabanının kuzeydoğu ve güneybatı kısmından koptuğu bilgisine ulaştı. 

Kıtanın oluşumunun yaklaşık 33 milyon yıl sürdüğü, Grönland'ın kuzeyind ise Ellesmere Adası'na çarptıktan sonra oluşumu durduğu öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading